HTC:lta on ilmestynyt uusi Exodus 1s -lohkoketjupuhelin. Se on lajissaan yhtiön toinen, mutta tällä kertaa pikemminkin budjetti- kuin lippulaivahintaluokkaan kuuluva. Tekniikaltaan uutuus muistuttaa pitkälti Desire 12s -puhelinta.

Ulkoisesti puhelimen tunnistaa takaosan kuvioinnista. Lohkoketjupuhelimessa erikoista on kuitenkin sisuksista löytyvä suojattu osio, jonne tallentuvat käyttäjän kryptovaluutta-avaimet ja tokenit. Niihin ei ole Android-käyttöjärjestelmällä pääsyä.

Näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa, yltää HD+-tarkkuuteen ja perustuu LCD-tekniikkaan. Kuvasuhteeltaan se on 18:9. Takaa ja edestä löytyvät 13 megapikselin kamerat, joista molemmilla on kaverina LED-salama. Takakamera on varustettu kuitenkin etukamerasta poiketen vaiheen tunnistavalla automaattitarkennuksella.

Puhelin on varustettu tehoiltaan varsin vaatimattomalla Qualcomm Snapdragon 435 -järjestelmäpiirillä. RAM-käyttömuistin koko on neljä gigatavua ja tallennustila 64 gigatavua. Tarvittaessa tallennustilaa saa kasvatettua muistikortilla.

Akku on kapasiteetiltaan 3 075 milliampeerituntia, ja latausliitäntä on hiljalleen jo vanhahtava microUSB. Käyttöjärjestelmäksi on valittu jo parin vuoden ikäinen Android 8.1 Oreo HTC Sense -käyttöliittymällä.

HTC on tuonut Exodus 1s -puhelimen myyntiin omilla verkkosivuillaan myös Euroopassa. HTC Suomen sivuilla sitä ei tosin ainakaan toistaiseksi näy. Hinta on 219 euroa. Maksuvaihtoehtona käy myös kryptovaluutta.

www.htc.com/fi