McIntosh on julkistanut kolme uutta kotiteatterilaitetta: MX170- ja MX123 -AV-prosessorit sekä viisikanavaisen MC255-kotiteatterivahvistimen.

McIntosh MX170 -prosessori tukee 4K Ultra HD:ta, HDR:ää ja 3D-tilaääntä. Laitteessa on kahdeksan HDMI-sisääntuloa ja neljä -ulostuloa. Kaikki niistä tukevat HDCP 2.2 -kopiosuojausta ja 18 gigatavun sekuntinopeutta, jotka takaavat täyden 4K-kuvatuen 4:4:4-väriavaruudella.

HDMI-lähdöistä kolmessa on äänelle vanhempi ARC-paluukanava, kun taas yhdessä on tuoreempi ja järeämpi eARC, jonka kautta on mahdollista siirtää prosessorille korkearesoluutioisempaa ääntä. Tuettuja HDR-formaatteja ovat HDR10, Dolby Vision ja HLG. Mukana on myös HDBaseT-lähtö, jonka tarkoitus on vähentää signaalihäviötä ja signaalin huonontumista pitkissä vedoissa television ja prosessorin välillä. Laite tukee 3D-videon läpivientiä.

Äänipuolella MX170 tukee objektipohjaisia 3D-tilaääniformaatteja kuten Dolby Atmosta, DTS:X:ää ja Auro-3D:tä. Mukana on myös RoomPerfect-huonekorjainteknologiaa, joka osaa mukauttaa toiston huoneakustiikkaan. Laitteessa on balansoidut lähdöt 15.1-kanavaiselle järjestelmälle. Halutessaan neljää lähdöistä voi käyttää myös kaiuttimien kaksoisjohdotukseen tai lisäsubbareiden ajamiseen.

Digisisääntuloina on neljä optista, kolme koaksiaalista ja yksi USB, ja parhaimmillaan äänenlaatu yltää 24 bittiin ja 192 kilohertsiin. Tarjolla on myös balansoitu digisisääntulo. Analogisisääntuloina on kaksi balansoitua ja neljä balansoimatonta, phonosisääntulo sekä monikanavainen 7.1 kanavan sisääntulo.

McIntosh MX123 tarjoaa paljolti samoja ominaisuuksia kuten samat tilaääniformaaatit. Se on myös 4K UHD -yhteensopiva ja pystyy myös yliskaalaamaan vaatimattomat resoluutiot 4K-tasoon. Siinä on 13.2 diskreettiä kanavaa, jotka ovat tarjolla balansoituna ja balansoimattomana. DSD-toisto onnistuu 128-kertaisella laadulla ja ALAC-toisto parhaimmillaan 192 kilohertsin näytteenottotaajuudella.

Videopuolella HDMI-sisääntuloja on seitsemän ja lähtöjä kolme. Ne tukevat HDCP 2.3 -kopiosuojausta, ja mukana on niin ikään tuki 18 gigatavun kaistanleveydelle. Yhdessä HDMI-lähdöistä on eARC-paluukanava. Muihin ominaisuuksiin kuuluu neljä digitaalista audiosisääntuloa sekä yksi balansoitu ja kahdeksan balansoimatonta analogista sisääntuloa. Niistä yksi on MM-rasioille soveltuva phono-sisääntulo. Lisäksi löytyy vielä balansoimaton monikanavainen äänisisääntulo, kolme komponentti -ja neljä komposiittivideosisääntuloa, USB-A-liitäntä, kaksi balansoimatonta analogista lähtöä sekä kaksi komposiitti- ja yksi komponenttivideolähtö.

MX123 tukee viime vuonna markkinoille tullutta IMAX Enhancedia, jonka tarkoitus on tuoda mahdollisimman autenttinen elokuvateatterikokemus kotiin sekä äänen että kuvan osalta. Striimauspuolelta tarjolla on AirPlay 2, Bluetooth ja Spotify Connect. Myös TuneIn löytyy, ja langaton verkkoyhteys toimii nyt 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuksilla.

Huonekalibrointi onnistuu mukana olevalla Audyssey MultEQ XT32:lla. Kaikki kanavat ovat diskreettejä ja niillä on jokaisella oma 32 bitin DA-muunnin. Laitteella on mahdollista luoda kaksi erillistä zonea, joihin voi valita toistettavan audion ja/tai videon.

MC255 taas on viisikanavainen kotiteatterivahvistin. Siinä on hiljattain MC257:ssä esitelty TripleView -mittari, joka näyttää kolmen etukanavan lukemat samaan aikaan. Filtterikapasiteettia McIntosh lupaa lisänneensä edeltäjään verrattuna kaksinkertaiseksi, jolloin dynaaminen headroom on kasvanut 1,7 desibelistä 3,6 desibeliin. Myös alataajuuksien toiston luvataan parantuneen.

Etukanavia ajettaessa teho on kasvanut 200 watista 250 wattiin, kun taas kaikkia viittä kanavaa ajaessa tehoa irtoaa 200 wattia. Samat teholukemat toteutuvat riippumatta siitä, onko kaiuttimien kuorma neljä vai kahdeksan ohmia. Jäähdytyksestä huolehtivat hiljaisesti tutut Monogrammed Heatsinks -lämpönielut. Niiden lisäksi myös rengasmuuntajan luvataan olevan hiljainen.

Muita McIntoshin tuttuja teknologioita ovat kaiuttimia muun muassa säröltä suojaava Power Guard ja oikosuluilta suojaava Sentry Monitor. Sisääntulot löytyvät balansoituina ja balansoimattomina.

Hinnat ja saatavuus eivät ole Suomen osalta vielä tiedossa.

www.mcintoshlabs.com

www.simex.fi