Huaweilta on ilmestynyt budjettiluokan Y7 Pro (2019) -älypuhelin, joka tulee ainakin toistaiseksi tarjolle vain joissain maissa. Ulkoisesti puhelimessa on monia viime aikojen lippulaivamallien piirteitä kuten lovinäyttö ja liukuväri.

Sen sijaan Qualcommin Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri on tyypillinen edullisille puhelimille. Puhelimessa on kolmen gigatavun ram-muisti ja 32 gigatavua tallennusmuistia. Akunkeston voi olettaa melko hyväksi 4 000 milliampeerin akun ansiosta. Latausliitäntä on micro-usb. Puhelimessa on myös kuulokeliitäntä.

Näytön koko on 6,26 tuumaa ja kuvasuhde 19:9. Resoluutio on 1 520 x 720 pikseliä. Takana pääkamerassa on 13 megapikselin kenno ja kahden megapikselin kenno syvyysinformaation tallentamiseen. Edessä taas on 16 megapikselin kamera. Kamerat on varustettu tekoälytoiminnoilla.

Vastikään on huhuttu Y7 (2019) -mallin saapumisesta Eurooppaan, mutta vielä ei ole tiedossa, onko myös Pro-malli tulossa näille leveysasteille. Sen hinta sijoittuu ainakin Vietnamissa noin 160 euron tietämille.

consumer.huawei.com/fi