LG on kertonut lisätietoja tämän vuoden televisiomallistossaan. Yhtiö järjestää lehdistötilaisuuden CES-messuilla 7.1, mutta antoi jo hieman maistiaisia tulevasta.

Malliston huipulle tulee 88-tuumainen 8k oled -televisio, joka on nimeltään Z9. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko siitä tulossa myös pienempi versio. Joka tapauksessa siinä on juuri ennen joulua julkistettu α9 Gen 2 -suoritin, jonka luvataan parantavan kuvanlaatua. Prosessori pystyy mukauttamaan kirkkautta, kontrastia ja sävyjä valaistuksen mukaan. LG esitteli saman kokoisen 8k-television prototyyppiä viime vuonna.

Samoin 4k oled -mallistossa on kyseinen prosessori. Mallistoon kuuluvat W9, E9 ja C9, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, onko keskiluokan G-sarja tiputettu kyydistä. Myöskään budjettiluokan B-sarjasta ei ole vielä tietoa.

Oled-televisioiden ohella on tulossa myös 75-tuumainen 8k lcd-televisio, jonka nimi on SM99. Sen alapuolelle sijoittuvat SM9X ja SM8X -sarjat, joita LG kutsuu NanoCell-televisioiksi. Niissä kerrotaan olevan hyvä väritarkkuus, laaja katselukulma ja ohut reunus.

Useimmissa vuoden 2019 tulee olemaan korkeaa 120 ruudun virkistystaajuutta tukeva hdmi 2.1 -liitäntä eARC:illa maustettuna, joka puolestaan tarjoaa 32 audiokaavaa ja kahdeksan 24 bitin ja 192 kilohertsin pakkaamatonta kanavaa 38 megabitin sekuntivauhdilla. Lippulaivamalleissa on myös Dolby Atmos ja virtuaalinen 5.1-kanavainen tilaääni. Vähemmän suomalaisia koskettava ominaisuus on Amazon Alexa -puheohjaus viime vuoden malliston sisäänrakennetun Google Assistantin rinnalla.

www.lg.com/fi