Huawei on lisännyt suomenkielisille sivuilleen uuden P Smart Pro -älypuhelimen. Se on teknisesti lähes sama kuin sisarbrändi Honorin äskettäin Suomeen saapunut 9X, mutta neljän gigatavun sijaan Huaweissa on kuuden gigatavun RAM-käyttömuisti ja sormenjälkilukija on sijoitettu takaosan sijaan sivulle. Muutoin erot rajoittuvat designiin.

Puhelimessa on 6,59 tuuman kokoinen LCD-näyttö, joka yltää 2 340 x 1 080 pikselin resoluutioon. Näytössä ei ole lovea, sillä 16 megapikselin kennolla varustettu selfie-kamera pomppaa tarvittaessa esiin puhelimen yläosasta. Sen aukkosuhde on f/2,2.

Takaa löytyy kolme takakameraa, joista pääkamerassa on 48 megapikselin kenno ja f/1,8-aukkosuhde. Kakkoskamerassa on 8 megapikselin kenno ja sillä voi räpsiä 120 asteen ultralaajakulmakuvia f/2,4-aukkosuhteella. Kolmantena on 2 megapikselin syvyyskamera.

Sisuksissa hyrrää HiSilicon Kirin 710F -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 gigatavun RAM-käyttömuisti ja 128 gigatavun sisäinen tallennusmuisti. Lisää muistitilaa saa halutessaan muistikorttipaikan avulla. Käyttöjärjestelmä on Android 9 Pie, jossa on EMUI 9.1 -käyttöliittymä. Googlen taustapalvelut ja sovellukset toimivat uutuuspuhelimessa.

Akku on kapasiteetiltaan 4 000 milliampeerituntia. Lataaminen tapahtuu USB-C-liitännällä, mutta latausteho on melko vaatimaton 10 wattia. Vanha kunnon 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on mukana. Värivaihtoehtoina on Midnight Black ja Breathing Crystal.

consumer.huawei.com