Huawei esitteli uuden Sound X -kaiuttimensa samaan aikaan yhdessä P40-älypuhelinmalliston julkistuksen kanssa.

Huawei Sound X on Huawein ensimmäisiä korkean luokan kaiuttimia jonka toteutuksessa Huawei on yhdistänyt voimansa yhdessä äänentoistoteknologiaa valmistavan Devialetin kanssa. Sound X sisältääkin muun muassa Devialetin SAM-teknologiaa (Speaker Active Matching), jonka tarkoitus on saada musiikki kuulostamaan alkuperäiseltä levytykseltä. Se tarjoaa valmistajansa mukaan täyteläisen äänen ja kokoonsa nähden vaikuttavan basson, jonka kerrotaan ulottuvan jopa 40 Hz saakka. Toistokäyrän yläpää yltää valmistajan mukaan huikeaan 40 kilohertsiin. Kaiuttimessa on lisäksi kuusi kokoäänialueen kaiutinta korkeammille äänille jotka hyödyntävät Huawei Sound -algoritmia tuottaakseen upean surround-äänen.

Kaiutin on muodoltaan pehmeän sylinterimäinen ja sen päällä on kosketusnäyttö esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämistä ja mykistämistä varten. Näytön avulla kaiuttimen voi lisäksi parittaa älylaitteisiin. Luonnollisesti toistettavaa sisältöä voi hallinnoida myös älypuhelimen näytöllä.

Huawei Sound X tukee myös NFC-lähiyhteyksiin pohjautuvaa Huawei Share -toimintoa, jonka avulla Huawei- tai Honor-älypuhelimen paritus kaiuttimen kanssa onnistuu napauttamalla puhelinta kaiutinta vasten. Huawein uusi EMUI 10.1 -älypuhelinohjelmisto sisältää lisäksi pikavalinnan Sound X -kaiutinta varten ja Huawein mukaan tämä ominaisuus muistuttaa Applen AirPlayta. Sound X kykenee toistamaan musiikkia Bluetoothin lisäksi myös Wi-Fin kautta, millä on tarkoitus minimoida äänenlaadun heikentyminen.

Huawei Sound X tulee Suomessa alustavien tietojen mukaan myyntiin kesäkuussa. Kaiuttimen hinta- ja saatavuustiedot tarkentuvat myöhemmin.

Lisää tietoa Huawei SoundX -kaiuttimesta: Huawei