Huawei on julkistanut toisen sukupolven Watch GT -älykellon. Watch GT 2 tulee myyntiin 46 ja 42 millimetrin kokoisina. Suuremman kellon pyöreä AMOLED-näyttö on kooltaan 1,39 tuumaa ja resoluutioltaan 454 x 454 pikseliä. Pienemmässä kellossa on 1,2 tuuman näyttö 390 x 390 pikselin resoluutiolla.

Kellossa on puettaviin laitteisiin kehitetty Kirin A1 -järjestelmäpiiri, joka sisältää Bluetoothin, ääniprosessorin ja virrankulutusta säätelevän prosessorin. Akunkestoksi luvataan suuremmalle mallille kaksi viikkoa, kun sykkeenseuranta, ilmoitukset ja unenseuranta ovat päällä. Pienemmälle mallille taas luvataan viikon akunkesto. Tulokseen vaikuttaa Bluetooth-toiston, musiikin toiston ja urheilutoimintojen käyttö. GPS-tilassa akkua riittää isommassa mallissa 30 tunniksi ja pienemmässä 15 tunniksi.

Normaaleista aktiivisuustoiminnoista mukana on askelmittaus, kalorimittaus ja seisomaan nousujen seuranta. Kellot tukevat 15 eri urheilulajia, joista ulkolajeja ovat juoksu, kävely, vaellus, polkujuoksu, polkupyöräily, avovesiuinti ja triathlon. Sisälajeista mukana ovat kävely, juoksu, kuntopyöräily, uinti, vapaa harjoittelu, cross training ja soutu. Vedenkestävyyttä luvataan 50 metriin saakka.

Kello seuraa myös terveyttä edistyksellisten algoritmien ja sykkeenseurannan avulla. Niiden luvataan tunnistavan sydämen rytmihäiriöitä, vajaatoimintaa ja harvalyöntisyyttä. Kello ilmoittaa, jos harjoitustilan ulkopuolella syke on 50–100 lyönnin rajojen ulkopuolella pidempään kuin 10 minuuttia.

Kello seuraa myös unta TruSleep 2.0 -toiminnon avulla. Sen toimintoihin kuuluu unenlaadun, sykkeen ja hengityksen tarkkailu. Apuna on big data -analytiikka. Stressin lievityksessä apuna on TruRelax-teknologia. Bluetoothiin on kiinnitetty huomiota, sillä isommassa mallissa sen kantamaksi luvataan jopa 150 metriä. Kelloon mahtuu myös 500 musiikkikappaletta ja yhteystietoja. Kelloa voi käyttää Android- ja iOS-puhelimien kanssa.

Huawei GT 2:n myynti alkaa Suomessa lokakuun 21. päivä. Suurempi 46 mm versio maksaa 249 euroa ja pienempi 42 versio maksaa nahkarannekkeen kanssa 229 euroa. Pienemmästä mallista tulee myyntiin myös ruusukultainen versio metallirannekkeella 278 eurolla. Rannekevaihtoehtoja on kahdeksan.

consumer.huawei.com