Pro-Jectilta on ilmestynyt kaksi uutta vinyylipesuria. Itävaltalaisyhtiö lupaa niiden olevan valmistajan nopeimpia. Kalliimmassa VC-S2 ALU -mallissa on imuri, joka imee lian levyn urista. Puhdistus toimii kahteen suuntaan. Yhteen kierrokseen kuluu aikaa alle kaksi sekuntia, mikä on Pro-Jectin mukaan kolminkertainen nopeus kilpailijoihin verrattuna.

Alumiinikuorisen laitteen varusteisiin kuuluu alumiininen ruuvattava keskiökiristin ja 2,5 litran tankki puhdistusaineelle. Puhdistukseen voi käyttää Pro-Jectin alkoholitonta Wash-IT-puhdistusnestettä. Sen luvataan vähentävän staattista sähköä ja neulan kulumista.

VC-E taas on pienempi ja edullisempi malli. Siinä on sama imuritekniikka, mutta vaatimattomampi 0,5 litran tankki. Niinpä se sopii paremmin pienemmän vinyylierän puhdistukseen.

Puhdistettaessa levy asetetaan keskiökiristimeen. Levyn pyöriessä puhdistusainetta laitetaan levyn pinnalle mukana tulevalla harjalla. Sen jälkeen imuri imaisee puhdistusnesteen ja epäpuhtaudet, ja homma on valmis.

www.project-audio.com

www.ah-hifisystems.fi