Huawein tämänvuotinen Y6-budjettipuhelin on saapunut kauppoihin Suomessa. 149 euron hinnalla se tarjoaa melko mukavasti ominaisuuksia. Runko on valmistettu alumiinista. Näytöllä on kokoa 5,7 ja sen kuvasuhde on keskimääräistä budjettipuhelinta laajempi 18:9. Tarkkuus sen sijaan on melko vaatimaton 1440 x 720.

Järjestelmäpiirinä ei ole monista Huaweista poiketen Kirin vaan Qualcommin neliytiminen Snapdragon 425. Ram-muistia on melko vaatimattomat kaksi gigatavua, ja tallennustilaa 16 gigaa. Tallennustilaa pystyy halutessaan laajentamaan 256 gigatavun kokoiseksi muistikorttipaikan ansiosta, minkä lisäksi puhelimessa on kaksi sim-korttipaikkaa.

Kaksoiskameraa puhelimessa ei ole. Takakameran kennon tarkkuus on 13 megapikseliä ja etukameran viisi megapikseliä. Etukamera huolehtii myös kasvontunnistuksesta sillä puhelimessa ei ole sormenjälkitunnistinta.

Käyttöjärjestelmän virkaa toimittaa Android Oreo 8.0, joka on kuorrutettu valmistajan omalla EMUI 8.0 -käyttöliittymällä. Kapasiteettia akusta löytyy 3000 milliampeeritunnin verran. Lataaminen tapahtuu micro-usb-liitännällä. Puhelimesta löytyy myös perinteinen kuulokeliitäntä. Bluetooth-yhteys tukee kahden laitteen samanaikaista liittämistä, mikä ei sekään ole saatavilla kaikissa budjettimallissa.

Pelaajia on ajateltu myös, sillä Game Suite – tilan luvataan optimoivan puhelimen suorituskykyä ja akunkestoa pelaamista varten. Myös osa ilmoituksista hiljennetään pelitilassa.

Puhelimet on saatavana mustana, sinisenä ja kullanvärisenä.

www.huawei.fi