Brittivalmistaja PMC on lanseerannut uuden lippulaivakaiuttimen. Valmistaja luonnehtii Fact Fenestriaa kaiuttimeksi, joita ei voi kuulla. Sillä viitataan vähäiseen säröön ja värittyneisyyteen, joiden ansiosta estradi jää musiikille (tai jollekin muulle signaaliketjun osalle).

Suunnitteluun on käytetty aikaa viisi vuotta. 1,7 metriä korkean kotelon vaimennustekniikoissa on otettu vaikutteita pilvenpiirtäjistä, jotka on rakennettu kestämään maanjäristykset. Pilvenpiirtäjien suurimassaisten heilurien innoittamana kotelossa on bassoelementtien energiaa kumoavat sivuseinämät. Lisäksi kotelon kerrotaan olevan vahvasti rimoitettu.

Elementteinä on 19,5 millimetrin kokoinen silkkikalottidiskantti ja 75 mm keskiääninen, jotka ovat muusta kotelosta akustisesti eristetyssä alumiinipesässään. Myös diskantti on eristetty keskiäänisistä ja jakosuodin muusta kotelosta. Bassoina on neljä hiilikuituista 165 mm pitkäiskuelementtiä. PMC:lle ominaiseen tapaan kaiuttimet on varustettu transmissiolinjalla sekä Twenty5 -sarjassa esitellyllä ilmanohjaimella bassontoiston parantamiseksi.

Hintaluokasta antaa vihiä se, että Britanniassa niistä pyydetään 45 tuhatta puntaa parilta. Värivaihtoehdot ovat silkkivalkoinen, pähkinä, grafiitti ja “tiikeri”-eebenpuu. Kaiuttimet tulevat kauppoihin valmistajan mukaan syyskuussa.

www.pmc-speakers.com

www.mrhifi.fi