iFi Audio on esitellyt uuden GO Blun, jossa yhdistyvät Bluetooth-vastaanotin ja kuulokevahvistin. Sillä voi kuunnella musiikkia esimerkiksi puhelimelta langattomasti.

Kooltaan laite on kompakti, vain 55 x 33 x 13 millimetriä ja painaa ainoastaan 36 grammaa. Bluetooth, DA-muunnin ja vahvistin on kaikesta huolimatta lohkottu erilleen. Bluetoothista huolehtii Qualcomm-piirivalmistajan tuorein neliytiminen QCC5100-piiri. Sen ansiosta langaton toisto sujuu ajanmukaisten koodekkien välityksellä: aptX Adaptive, aptX HD, aptX Low Latency, LDAC, HWA/LHDC, AAC ja toki myös perus-SBC. Yhteys on versiota 5.1.

DA-muunnin taas on toteutettu Cirrus Logicin 32-bittisen piirin voimin. Jitteriä on selättämässä tarkkuuskello ja esikaikuja kahlitaan digisuodattimella. Vahvistinpuoli taas on toteutettu symmetrisenä, analogisella kaksoismono-signaalipolulla ja suorakytkennällä. Vahvistinvaihen tuottamalla 5,6 voltin jännitteellä pitäisi hoitua kovemmatkin kuormat.

Käyttäjä pystyy valitsemaan XBass-bassonkorostuksen, jos käytetyistä kuulokkeista puuttuu alakerran potkua. Keskitaajuuksien pitäisi kuitenkin pysyä selkeinä. XSpace puolestaan auttaa tavoittamaan kuulokkeilla kaiutinmaisemman kuuntelukokemuksen. Nämä ominaisuudet ovat analogisia.

Lähtöinä on yksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä symmetrinen 4,4 millimetrin Pentaconn-liitäntä. Perinteisessä kuulokeliitännässäkin on S-Balance-piiri, jonka luvataan puolittavan ristikkäisvärähtelyt vääristymineen.

Kotelo on valmistettu kevyestä ja signaalia hyvin läpi päästävästä polymeeristä ja se on muotoilultaan retrohenkinen. Laitteessa on sisäänrakennettu CMOS-MEMS-mikrofoni, jonka avulla voi puhua puheluita, jutella pelikavereiden kanssa tai herättää puheassistentin kuten Apple Sirin tai Google Assistantin.

Akunkestoa luvataan noin kahdeksan tuntia esimerkiksi kuulokkeista ja volyymistä riippuen. USB-C-latausporttia voi käyttää myös äänitulona 24 bitin ja 96 kilohertsin PCM-laadulla.

Hintaa iFi Audio GO Blulla on 199 euroa.

www.ifi-au­dio.com

www.tur-pex.com