IKEA ja Sonos ovat julkistaneet yhteistyössä kehittämänsä Symfonisk-kaiuttimet. Ne tulevat ainakin ensimmäisissä maissa saataville elokuussa. Etukäteen on jo väläytelty hyllymallista kaiutinta, joka toimii myös seinälle kiinnitettävänä hyllynä. Uudempi tuttavuus sen sijaan on kaiuttimena toimiva pöytälamppu. Yhteistyötä yhtiöt ovat tehneet niiden suhteen vuosikausia.

Kummassakin mallissa on kaksi d-luokan vahvistinta sekä basso- ja diskanttielementit. Erona esimerkiksi Sonos Oneen verrattuna on mikrofonien puute. Myös painikkeet ovat fyysiset eivätkä kosketustoimiset. Osa piireistä on kuitenkin samoja.

Kaiuttimia hallitaan IKEA-sovelluksella. Niistä voi luoda monihuonejärjestelmän, ja ne ovat yhteensopivia myös Sonos-laitteiden kanssa. Sovelluksella ilmeisesti pystyy tulevaisuudessa ohjaamaan myös älyvaloja ja muita älykodin laitteita. Molemmat tukevat Sonos-järjestelmän ohella Apple AirPlay 2:ta. Ne tottelevat myös Siri-puheohjausta.

Valaisin ei ole himmennettävissä eikä oletuksena mukana tule älypolttimoa. Sellaisen voi kuitenkin asentaa erikseen, jos kaipaa hallittavuutta sovelluksen kautta. Jalustassa on painikkeet raudan vaihtoa varten. Kotelo on suljettu. Hyllyversiossa on Sonoksen TruePlay-teknologia, joka mukauttaa toistoa huoneen mukaan. Kotelo toimii bassorefleksiperiaatteella.

Hyllyversion hinta on 99,95 euroa ja lamppuversion 179 euroa. Molemmat ovat edullisempia kuin Sonoksen edullisin One. Vielä ei ole varmuutta, ovatko hinnat samat myös Suomessa.

www.ikea.com/fi

www.sonos.com