Huonekalujätti Ikea on julkistanut kaksi kappaletta langattomia bluetooth-kaiuttimia. Ne ovat nimeltään Eneby 20 ja Eneby 30. Nimet vihjaavat kaiuttimien leveyksiin ja korkeuksiin. Kummassakin on bluetoothin lisäksi miniplugisisääntulo analogisia äänilähteitä varten. Ainut säädin on yhdistetty virtakytkin ja äänenvoimakkuuden säädin.

Eneby 20 on siis leveydeltään ja korkeudeltaan 20 senttimetriä. Se on myös 20-wattinen. Lisämaksusta on saatavilla ladattava akku, jolla kaiutin muuttuu kannettavaksi. Sen luvataan tarjoavan toistoa 8–10 tunniksi yhdellä latauksella. Kokoamaan joutuu sen verran, että kantokahvan joutuu kiinnittämään itse.

Eneby 30 taas on mitoiltaan 30 x 30 senttimetriä, mikä on suunniteltu Kallax-hyllyä ajatellen. Tehon kohdalla logiikka ei kuitenkaan päde, sillä se on 42 wattia. Isompaan malliin ei ole saatavilla akkua, joten se on verkkovirtatoiminen.

Värivaihtoehtoina on musta ja harmaa. Suomeen saapumisesta ja aikatauluista ei ole toistaiseksi tietoa. Saksassa Eneby 20 maksaa 50 euroa ja akku siihen 20 euroa. Eneby 30 taas maksaa 89 euroa.

www.ikea.com/fi