Ikean viime huhtikuussa julkistamat bluetooth-kaiuttimet ovat saapuneet myyntiin Suomessa. Eneby-sarja koostuu kahdesta mallista, joista toinen toimii verkkovirralla ja toiseen on saatavilla myös akku. Äänen IKEA lupaa olevan voimakas ja täyteläinen.

Molempiin pystyy kytkemään kahdeksan bluetooth-laitetta. Kaiuttimen nuppi toimii virtakytkimenä sekä äänenvoimakkuuden, basson ja diskantin säätimenä. Virransäästöstä huolehtii automaattinen sammutustoiminto, kun kaiutinta ei käytetä. Suojaverkko on irrotettava.

Pienempi kaiutin on kooltaan 20 x 20 senttimetriä ja siinä on 20 watin vahvistin. Lisävarusteena on saatavilla 20 eurolla akku, joka mahdollistaa kannettavan käytön. Akulle luvataan toistoaikaa 8–10 tuntia. Pienemmällä mallilla on hintaa Suomessa 49 euroa.

Kookkaampi malli on mitoiltaan 30 x 30 senttimetrin kokoinen eli se on suunniteltu suositun Kallax-hyllyn mittojen mukaiseksi. Tehoa löytyy 42 wattia. Suurempi malli toimii ainoastaan verkkovirralla. Hinta on 89 euroa.

Värivaihtoehtoina molemmissa on musta ja harmaa. Saatavilla on myös metallinen jalusta kymmenen euron hintaan ja seinäkiinnikkeet.

www.ikea.com/fi