Fitbit on julkistanut kaksi uutta laitetta. Toinen on edullisempi älykello Versa, toinen taas on Ace-älyranneke, joka on tarkoitettu lapsille. Ne ovat nyt ennakkomyynnissä.

Versa on Fitbitin aikaisemmin esittelemään Ionic-älykelloon verrattuna edullisempi ja sisältää pienemmän 1,7 tuuman kosketusnäytön. Sen luvataan olevan kirkkaudeltaan 1 000 nitiä. Akunkestosta on myös rokotettu, ja siinä luvataan riittävän ytyä neljäksi päiväksi. Gps-paikannus puuttuu, mutta kellossa on optinen sykkeenmittaus, kiihtyvyysanturi, korkeusmittari, gyroskooppi ja valoisuussensori. Kellossa on wi-fi ja bluetooth, joista jälkimmäinen tukee nfc-lähilukua.

Versan hinnat alkavat 199,95 eurosta. Värivaihtoehtoina ovat musta, ruusukulta ja harmaa. Saataville tulee myös erilaisilla rannekkeilla varustetut mallit, joiden hinta on 229,95 euroa.

Fitbit esitteli samalla uuden Fitbit OS 2.0 -käyttöjärjestelmän. Siinä on nyt henkilökohtainen hallintapaneeli, joka kertoo tietoja liikkumisesta päivä- ja viikkotasolla. Historiatietoja ja harjoituskoosteita pääsee tutkimaan, ja laite pystyy antamaan neuvoja liikkumiseen. Se myös oppii antamaan personoidumpia ohjeita.

Kahdeksanvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille tarkoitettu Fitbit Ace taas auttaa vanhempia seuraamaan lapsen liikkumista ja nukkumistottumuksia. Se myös tsemppaa lasta liikkumaan enemmän kannustavien viestien ja kunniamerkkien avulla. Halutessaan lapsi voi kilpailla toisten lasten kanssa esimerkiksi päivän askelmäärissä. Rannekkeen voi myös asettaa muistuttamaan liikkumisesta, jos lapsi on pitkään paikallaan.

Ace tulee saataville toukokuun lopussa, mutta sitä voi jo ennakkotilata. Hinta on 99,95 euroa. Värivaihtoehdot ovat violetti ja sähkönsininen.

www.fitbit.com