Jabra on esitellyt CES 2019 -messujen avajaisiksi uudet Elite 85h -vastamelukuulokkeet. Vastamelutoiminto toimii yhdessä Jabran SmartSoundin kanssa. Sen on kehittänyt Jabran osittain omistama äänen analysointiin erikoistunut audEERING.

SmartSound mittaa käyttäjän ympäristön äänet ja säätää toiston sen mukaan. Kuulokkeissa on kolme äänitilaa: työmatka, julkinen paikka ja yksityinen tila, joiden välillä kuulokkeet vaihtavat. Niitä voi säätää ja hallita Jabra Sound+ -mobiilisovelluksella.

Akunkestoksi luvataan mukavat 32 tuntia vastamelutoiminnon ollessa päällä. Kuulokkeissa on myös Alexa-, Siri -ja Google Assistant -puheohjaukset, joiden aktivointi ja käyttö onnistuu ilman nappien painalluksia. Toisto sujuu bluetoothin välityksellä.

Kuulokkeissa on ip52-tasoinen pölyn- ja vedenkestävyys. Varmemmaksi vakuudeksi vettä ja pölyä vastaan annetaan myös kahden vuoden takuu. Värivaihtoehdot ovat musta, titaanimusta, kulta-beige ja armeijanvihreä. Saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole tiedossa, mutta Britanniaan ne ovat tulossa huhtikuussa 280 euron hintaan.

www.jabra.com