Samsung on esitellyt CES 2019 -tapahtumassa kahta mikroled-televisiota. Mikroledien ennustetaan edustavan seuraavan sukupolven televisiotekniikkaa.

Näyttöpaneeli koostuu pienistä ledeistä, jotka tarjoavat nestekidenäyttöjä parempaa kontrastia, pienempää vasteaikaa ja parempaa energiatehokkuutta. Toisaalta tekniikka ei kärsi oledien puhkipalamisongelmista.

Samsung esitteli viime vuonna mikroled-tekniikkaa käyttävän 146 tuuman The Wall -televisionsa. Nyt esillä on kaksi ääripäätä – tavallisemman kokoinen ja jättiruutu. Olohuoneystävällisempi 75 tuuman versio yltää 4k-resoluutioon ja sen kuvasuhde on 16:9. Ledejä on näytössä peräti 25 miljoonaa kappaletta.

Esillä olevassa mallissa reunukset ovat minimaaliset. Mallinimeä, hintaa tai ilmestymisajankohtaa ei ole tiedossa. Toinen voimainponnistus on peräti 219 tuuman kokoinen The Wall -televisio. Myös sen kuvasuhde on 16:9.

Yksi kiinnostava puoli Samsungin mikroledeissä on sekin, että se on modulaarinen. Esimerkiksi 75 tuuman versio koostuu 64 moduulista. Palasista on mahdollista rakentaa myös tavallisesta poikkeavan mallisia näyttöjä.

Samsungin mielessä kiiluu tulevaisuuden visio näyttöpaneeleilla kuorrutetuista kodeista, joissa ruutuja käytetään paljon muuhunkin kuin tv-ohjelmien tai elokuvien katseluun.

www.samsung.com/fi