JBL on julkistanut uuden L82 Classic -kaiuttimen CES 2020 -tapahtumassa Las Vegasissa. Ne ovat jatkoa kaksi vuotta sitten samaisilla messuilla esitellyille L100 Classic -kaiuttimille, mutta tarjoavat tällä kertaa kompaktimman vaihtoehdon.

Ulkoisesti kaiuttimet ovat isoveljiensä tyyliset, mutta 12-tuumaisen elementin siivittämän kolmitiekaiuttimen sijaan tarjolla on nyt 8-tuumainen ja kaksiteinen vaihtoehto. Diskanttielementti on sama tuuman kokoinen titaanidome, joka on varustettu aallonohjaimella. Kaiuttimessa on refleksikotelo eteenpäin ampuvalla bassorefleksiportilla. Etupaneelissa on myös diskanttisäätö.

Kaiuttimet myydään pareina, jotka ovat keskenään peilikuvat. Silmiinpistävimpänä elementtinä on L100 Classicin tavoin Quadrex-vaahtomuovigrilli, joka on saatavilla mustana, oranssina ja sinisenä. Kotelon sivut on silattu pähkinäpuisella viilulla, ja kaiuttimen voi sijoittaa sivuttain tai pystyasentoon.

Lisävarusteena on tarjolla JS-80-lattiajalustat, joilla voi myös kallistaa kaiutinta kuuntelupaikkaa kohti. Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa, mutta ensimmäisillä markkinoilla kaiuttimet nähdään huhtikuussa.

www.jblsynthesis.com