Samsung on julkistanut CES 2020 -tapahtuman alla Q950TS 8K QLED -television. Kyseessä on uusi lippulaivamalli. Se esittelee uuden reunuksettoman Inifinity-designin, jossa näyttöpaneelia on jopa 99 prosenttia etualasta, samalla kun paksuus on saatu puristettua 15 millimetriin.

Uuten tekoälyprosessorin luvataan tarjoavan parannuksia kuvanlaatuun ja ääneen sekä älytelevisio-ominaisuuksiin. Parannusta kerrotaan tulleen esimerkiksi vaatimattomamman resoluution kuvan skaalaukseen 8K-laatuiseksi. Televisio pystyy myös striimaamaan 8K-videota YouTubesta 8K AV1 -koodekin tuen ansiosta.

Vuoden 2020 QLED 8K -televisioissa on ATSC 3.0 -viritin. Kyseinen lähetysstandardi tukee korkeampaa resoluutiota, realistisempaa ääntä ja interaktiivisuutta. Se pystyy ottamaan vastaan ja toistamaan sisältöä enimmillään 4K-resoluutiolla Full HD:n sijaan.


Adaptive Picture -ominaisuuden luvataan optimoivan kuvan kirkkauden ja kontrastin huoneen valoisuuden mukaan. AI ScaleNet taas maksimoi kuvantoiston, kun videota toistetaan Amazon Prime Video -palvelusta.

Myös äänipuolella televisio on saanut päivitystä viimevuotiseen malliin verrattuna – etenkin objektipohjaisen äänen osalta. Uuden Samsung Object Tracking Sound Plus -ominaisuuden luvataan tunnistavan ruudulla liikkuvat objektit ja liikuttavan ääntä sen mukaisesti.

Q-Symphony-ominaisuus taas yhdistää Samsungin tämänvuotiset Q-sarjan soundbarit ja television oman äänentoiston enimmillään 9.1.4-kanavaiseksi Atmos-ääneksi. AVA eli Active Voice Amplifier puolestaan säätää television ääntä ympäröivän melun mukaisesti.

Puheassistenteista tuettuna on Samsungin oma Bixby sekä Amazon Alexa ja Google Assistant. Tap View -ominaisuuden avulla taas voi peilata älypuhelimensa sisältöä televisioon, kun taas Digital Butler -toiminnolla voi ohjata Wi-Fin tai Bluetoothin kautta kytkettyjä älylaitteita ja infrapunan kautta myös muita laitteita.

www.samsung.com/fi