Tietotekniikan verkkokauppa Jimm’s PC-Store on esitellyt todellisen tehotietokoneen pelikäyttöön. Yhtiön toimitusjohtaja Veli ’Wellu’ Nietula kommentoi: “Huomiota herättävä uutuutemme osoittaa mihin me kykenemme tietokonevalmistajana ja millainen on pelaajien unelmakone tällä hetkellä.”

Jimm’s Legendary Toaster -nimen yleisön ehdotuksesta saanut tietokone on melkoinen järkäle 57,4 kilogramman painollaan. Sen kuori on karkaistua lasia. Sisuksissa on tuore Intel Core i9-12900KS -suoritin, jonka pystyy ylikellottamaan 5,5 gigahertsin kellotaajuuteen. DDR5-keskusmuistia löytyy 64 gigatavua ja nopeaa SSD-tallennusmuistia neljän teratavun verran. Grafiikasta puolestaan huolehtii Asus GeForce RTX EKWB 3090 -näytönohjain, jossa on 24 gigatavua GDDR6X-muistia.

Järeää rautaa on viilentämässä Jimm’sin suunnittelema kovaputkinen nestejäähdytysjärjestelmä ja 15 värikästä tuuletinta. Haponvihreät ja merensiniset jäähdytysnesteet tuovat oman tunnelmansa pelisessioihin. Laajennusvaraa on rutkasti. Kotelon sisään saa asennettua viisi 3,5 tuuman massamuistia ja kuusi 2,5 tuuman massamuistia. Etupaneelissa on liitännät seitsemälle lisälaitteelle. Suorituskyky riittänee enemmän kuin hyvin vaikkapa kotiteatteriin.

Jimm’s Legendary Toaster on myynnissä nyt 14 999 euron hintaan. Näppäimistö, hiiri, näyttö ja muut lisälaitteet on hankittavissa erikseen oman maun mukaan.

www.jimms.fi