HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas on ilmoittanut Twitterissä, että yhtiö on aloittanut uusimman Android 9 Pie -käyttöjärjestelmän jakelun Nokia 7.1 -puhelimelle.

Nokia 7.1 on keskihintaluokkaan kuuluva malli, joka tarjoaa mukavasti potkua vajaan neljänsadan euron hinnalla. Ram-käyttömuistin koko on täällä myytävässä versiossa neljä gigatavua ja tallennusmuisti 64 gigatavua. Puhelin ilmestyi myyntiin Suomessa aivan hiljattain eli 5. marraskuuta.

Androidin 9 Pie -versio esiteltiin alkusyksystä ja tähän mennessä sen ovat saaneet Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 ja Nokia 6.1 Plus. Nokia 8 ja Nokia 8 Sirocco saavat päivityksen HMD Globalin mukaan kuluvana marraskuuna. Myöhemmin on luvassa päivitys muillekin Nokian Android-puhelimille.

Tarkemmin Android 9 Pie -version uusista ominaisuuksista voi lukea täältä. Huomionarvoista kuitenkin on, että erikseen asennettavalla sovelluksella puhelimeensa saa käyttöjärjestelmäpäivityksen päivityksen jälkeen myös digitaalisen hyvinvoinnin sovelluksen. Sen pääsee lataamaan täältä.