Vinyylibuumi on edennyt siihen pisteeseen, että jopa IKEA on katsonut parhaaksi pyrkiä osingoille. Ruotsalainen huonekalujätti esitteli Milanon Design-viikolla uuden huonekalu- ja elektroniikkamalliston nimeltä OBEGRÄNSAD. Se on luotu yhteistyössä toisen Pohjanlahden takaisen jättiläisen eli house-kollektiivi Swedish House Mafian kanssa.

Mallistoon kuuluu tuolin ja työpöydän ohella vinyylisoitin, joka on IKEAn ensimmäinen lajiaan. Toki audiopuoli ei ole yhtiölle tyystin vieras, sillä se on ennestään tehnyt yhteistyötä monihuone- ja verkkotoistoekspertin Sonosin kanssa FREKVENS-malliston merkeissä. Itse asiassa kyseistä mallistoa suunnitellessa IKEA myös kaavaili levysoitinta, mutta sillä kertaa projektista ei tullut mitään. Valikoimiin kuuluu myös ENEBY-Bluetooth-kaiuttimet, joiden kanssa vinyylisoittimen luvataan toimivan.

Vinyylisoittimen luvataan olevan helppokäyttöinen. Siinä on sisäänrakennettu phono-etuvahvistin, ja virta tulee USB:n kautta. Siltäkin osin asiat ovat kunnossa, että äänirasia ja neula ovat vaihdettavissa. Esiasennetun rasian ilmoitetaan olevan tunnetulta laatuvalmistajalta. Kuvan perusteella se näyttää olevan Audio-Technican käsialaa.

Designiltaan soitin ei ole aivan ohuimmasta ja sulavimmasta päästä. Suunnittelija Friso Wiersman mukaan soittimen haluttiin nimenomaan olevan rohkea ja fyysinen musiikin manifestaatio. Samaan OBEGRÄNSAD-mallistoon kuuluva työpöytä on sikäli kotistudio-ystävällinen, että siinä on kaksi kaiutinständiä sekä esiin vedettävä hylly midi-koskettimistoa varten.

www.ikea.com