Marshall on esitellyt kolme uutta Bluetooth-kaiutinta: Acton III, Stanmore III ja Woburn III. Kaikki kolme uutuusmallia on verkkovirralla toimivia, joten puistoon mukaan otettaviksi niistä ei oikein ole. Maailman kenties ikonisimman kitaravahvistinmerkin kaiuttimet valmistaa lisenssillä Zound Industries.

Edeltäjistään poiketen niissä on Bluetooth 5.2 -yhteys, ja seuraavan sukupolven Bluetooth-ominaisuuksien tuen luvataan tulevan tulevissa ohjelmistopäivityksissä. Äänentoiston ja äänialan luvataan myös olevan parempi. Dynamic Loudness mukauttaa soundia äänenvoimakkuuden mukaan ja Placement Compensation puolestaan kuunteluympäristön mukaan. Kaikissa malleissa on käytetty 70 prosenttisesti kierrätysmuovia ja kokonaan vegaanisia materiaaleja. PVC-muovista on luovuttu tyystin.

Kaikissa kolmessa kaiuttimessa on painike toistolähteen valintaan, potikat äänenvoimakkuuden, basson ja diskanttien säätämiseen, toistopainikkeet ja virtakytkin. Liitäntäpuolella jokaisesta löytyy 3,5 millimetrin sisääntulo langattoman Bluetoothin lisäksi.

Pienin malli on Acton III. Sen bassoelementtiä käskyttää 30 watin vahvistin ja kahta diskanttielementtiä 15 watin vahvistimet. Niiden voimin toisto yltää valmistajan mukaan alimmillaan 45 hertsiin ja äänenpainetta irtoaa 95 desibeliä.

Keskikokoisessa Stanmore III:ssa on samat diskanttielementit vahvistimineen mutta bassoelementille on 50 watin tehoinen vahvistin. Toistoalueen ilmoitetaan yltävän niin ikään 45 hertsiin, mutta äänenpainetta lähtee 97 desibeliä. Eroa on myös liitännöissä, sillä kaiuttimessa on lisäksi rca-sisääntulo.

Järeimmässä Woburn III:ssa taas bassoelementille on 90 watin vahvistin ja lisäksi kaksi 15 watin vahvistimilla varustettua keskiäänielementtiä. Toiston luvataan yltävän 10 hertsiä alemmas eli 35 hertsiin. Äänenpainetta taas ilmoitetaan irtoavan 100,5 desibeliä. Diskanttipuoli on vastaava kuin kahdessa pienemmässä mallissa. Suurinta mallia pystyy käyttämään myös televisioäänen tukevoittamiseen hdmi-sisääntulon ansiosta.

Kaiuttimet ovat ennakkotilattavissa yhtiön verkkokaupasta, ja toimitusten on määrä alkaa 23. kesäkuuta. Kaikista malleista on tarjolla värivaihtoehtoina musta ja kerma. Acton III ja Stanmore III on saatavilla lisäksi ruskeana. Hinnat ovat seuraavat:

Acton III: 269 €
Stanmore III: 369 €
Woburn III: 569 €

www.marshallheadphones.com