Brittiläinen Black Rhodium on perustettu vuonna 2002, mutta yhtiön perustaja Graham Nalty on perehtynyt jo pidempään kaapelien valmistukseen ja materiaaleihin. Valmistajan johtoja voi hankkia valmiina tuotteina liittimineen sekä metritavarana.

Black Rhodiumin kaiutinkaapeleissa käytetään lähes poikkeuksetta silikonimuovipäällystettä. Materiaalivalinta johtuu siitä, että sillä on vähän dielektrisiä absorptio -ominaisuuksia, joka aiheuttaa äänen samenemista ja fokuksen kadottamista. Kaiutinkaapelit edullisimmasta kalleimpaan ovat:
Twist, joka on 0,75 mm2 tinattua kuparia. Kyseinen kaapeli on voittanut Hi-Fi Choicen ja Hi-Fi Worldin palkintoja. Normaalihinta on 6 € / m.
Rumba on 0,75 mm2 tinattua happivapaata kuparia silikonimuovipäällysteellä. Sen vastukseksi ilmoitetaan 24 ohmia kilometrillä, ja kapasitanssiksi 60 pikofaradia metrillä. Normaalihinta 8 € / m.
Jiven johtimet ovat 1,5 mm2 tinattua kuparia, vastus 12 ohmia kilometrillä ja kapasitanssi 72 pikofaradia metrillä. Normaalihinta 15 € / m.
Kaiutinjohtoja varten on saatavilla kullattuja banaaniliittimiä, joihin johdin kiinnitetään kätevästi ruuveilla.

Signaalikaapeleita puolestaan on saatavissa eri pituisina ja laatuisina rca-liitännöillä. Hintahaarukka on noin 50 eurosta noin 300 euroon. Malleja ovat Rhythm, Prelude, Opera sekä Symphony, joka on saatavana myös xlr-liitännöillä. Osa kaapeleista on varustettu ETI Research (Eichmann Bullet) -liittimiä, joiden luvataan tarjoavan tavallista rca-liitäntää nopeampaa ja puhtaampaa signaalia. Osassa taas on täysmetalliset liittimet. Saatavilla on myös Rhythm-subwoofer-kaapeli, jossa on yksi rca-liitin molemmissa päissä.

Sapphire-hdmi-kaapelit ovat korkean puhtaustason kuparia. Ne ovat täysin yhteensopivia hdmi-version 1.4 kanssa ja tukevat 1080p kuvanlaatua. Viiden metrin johto maksaa 79 euroa ja 7,5 metrin johto 125 euroa.

Highend-virtakaapeli Jazz on hopealla päällystettyä kuparia. Kaapeli on matalaimpedanssinen ja sen luvataan parantavan stereokuvaa ja basson taajuusvastetta sekä vähentävän kohinaa. Se on saatavana metritavarana hintaan 29 euroa / metri.

Lisäksi on saatavilla y-haara, jonka toisessa päässä on yksi rca ja toisessa kaksi rca-liitintä, sekä eri kokoisia y-sukkia suojaamaan kaapelin haaroitusta.

Black Rhodium -kaapelivalikoima löytyy Hifitalon sivuilta.

www.hifitalo.fi

www.blackrhodium.co.uk