PCMag on testannut Bosen puettavan SoundWear Companion -kaiuttimen, joka on tulossa Suomeen ensi keväänä. Kaulalle asetettava kaiutin on tarkoitettu pikemminkin kuulokkeiden korvaajaksi kuin kaiuttimeksi.

Kuulokkeisiin verrattuna siinä on se etu, että sen avulla voi olla tietoisempi ympäristöstään. Itse laite on musta, mutta sen päälle on saatavana vetoketjulla kiinnitettäviä kangaspäällysteitä. Niiden värivaihtoehtoina ovat harmaa, sininen ja luumu.

SoundWear Companion sisältää mikrofonin, jonka avulla onnistuu puheluiden puhuminen. Laite on myös vedenpitävä. Bosen Connect-sovelluksen avulla voi säätää muun muassa basson tasoa ja säätää automaattisen virrankatkaisun aikaa. Akunkestoa luvataan noin 12 tuntia.

PCMagin testaaja luonnehtii käyttöä melko miellyttäväksi. Kaiutin ei ole raskas, vaikka sen olemassaolosta on kuitenkin tietoinen. Ylös katsoessa tai taaksepäin nojatessa laite kuitenkin on putoamisvaarassa, joten aivan joka liikuntalajiin se ei sovellu.

Ääntä kuvataan yllättävän hyväksi ja tasapainoiseksi, kun sitä käyttää tarkoitetulla tavalla eli kaulalla. Bassontoistoa luonnehditaan rikkaaksi ja diskantteja kirkkaiksi. Matalimmat bassot eivät ole laitteen ominta aluetta. Perinteisempi rumpusoundi sen sijaan soi tanakasti mutta ei jylisevästi. Tavallisen kaiuttimen tapaan käytettynä bassontoisto ei riitä kovin pitkälle. Miinuspuolena PCMag piti korkeaa noin 300 dollarin hintaa.

Voit lukea koko arvion PCMagista.