Brittiyhtiö F(x)tec lanseerasi MWC-messuilla ensimmäisen älypuhelimensa, joka tuo tuulahduksen takavuosilta. Pro1-puhelin on varustettu vanhojen Nokian kommunikaattorien tapaan vaakatasossa olevalla ja esiin liukuvalla näppäimistöllä. Yhtiön mukaan sen inspiraation lähteinä ovatkin olleet E7- ja N950-mallit.

Amoled-näytöllä on kokoa 5,99 tuumaa ja tarkkuutta 2160 x 1080 eli FullHD+-tasoisesti. Kuvasuhde on 18:9 ja näytön reunat on pyöristetyt. Se kallistuu 155 asteen kulmaan, ja myös puhelimen Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä on optimoitu vaakatasossa käytettäväksi. Näytön suojana on Gorilla Glass 3 -lasi.

Suorituskyvyssä on jonkin verran säästelty, sillä järjestelmäpiiri on jo pari sukupolvea vanha Qualcomm Snapdragon 835. Sen sijaan kuuden gigatavun ram-käyttömuisti ja 128 gigan tallennusmuisti ovat asiallista perustasoa. Lisätilaa saa muistikortin avulla.

Takaa löytyy kaksoiskamera, jonka pääkamerassa on tarkkuudeltaan 12 megapikselin kenno ja f/1,8-aukko. Kakkoskamerassa on viiden megapikselin kenno syvyysdatan tallentamista varten. Selfieiden räpsimiseen puhelimesta löytyy kahdeksan megapikselin etukamera f/2,0-aukolla.

Akun kapasiteetti on 3 200 milliampeerituntia. Lataaminen hoituu usb-c-liitännän kautta QuickCharge 3.0 -pikalatauksella. Tunnistautumista varten laitteesta löytyy sormenjälkilukija.

Hintaa puhelimella on 649 euroa. Toimitusten luvataan alkavan heinäkuussa, mutta ennakkotilaus onnistuu jo nyt.

www.fxtec.com