Kun Sony esitteli vuoden 2017 alussa television, jossa televisioruutu toimii kaiuttimena, saattoi monilla vilahtaa mielessä, olisiko sama mahdollista myös puhelimissa. Nyt kiinalainen Vivo on esitellyt MWC-messuilla uutta Apex-konseptipuhelinta, jossa kaiutin sijaitsee peräti 98 prosenttia etupinnasta kattavassa oled-näytössä.

Ratkaisun luvataan vähentävän puhelimen virrankulutusta, vähentävän äänen vuotamista ja tarjoavan parempaa äänentoistoa kovallakin äänenvoimakkuudella. Toinen salaisuus entistä suuremman näytön takana on etukamera, joka nousee rungosta pokkarikameran salaman tavoin.

Vivolla on ollut alkuvuodesta kova draivi päällä, sillä yhtiö julkisti vastikään ensimmäisen näyttöön integroidulla sormenjälkitunnistimella varustetun puhelimen. Myös Apex-konseptimallin näytössä on sormenjälkitunnistin, joka tunnistaa kattaa puolet näytön alasta. Lisäturvaa kirjautumiseen voi saada kytkemällä päälle kahden sormenjäljen tunnistautumisen.

Puhelimessa on myös integroitu da-muunnin ja kolme vahvistinta, joiden luvataan vähentävän piirilevyn vaatimaa tilaa 60 prosentilla Vivo Xplay6 -puhelimiin verrattuna. Se taas jättää tilaa esimerkiksi suuremmalle akulle.

Suomessa toistaiseksi tuntemattomampi Vivo kuuluu samaan konserniin Oppon ja OnePlussan kanssa. Se on kotimarkkinoidensa suosituimpia puhelinmerkkejä. Varsinaista tuotantoversiota Apexista ei Vivon mukaan ole tässä muodossa tulossa.

vivo.com