Asus on esitellyt Mobile World Congress -tapahtumassa ZenFone Max (M1) -puhelimen. Siinä suuri akkukapasiteetti, kaksoiskamera ja 18:9-kuvasuhde yhdistyvät hieman ikääntyneeseen järjestelmäpiiriin.

Takana on kaksoiskamera 13 megapikselin kennolla ja f/2.0-aukkoluvulla sekä kahdeksan megapikselin kennolla ja 120 asteen laajakulmalinssillä varustetulla kakkoskameralla. Edessä puolestaan on kahdeksan megapikselin kenno ja f/2.2-aukko. Akku on kapasiteetiltaan 4 000 milliampeerituntia, mikä on varsin vakuuttava luku. Sen luvataan riittävän 36 tunnin puheaikaan 3G-verkossa.

Näyttö on 5,5-tuumainen ja toteutettu ips lcd -tekniikalla. Kuvasuhde on keskiluokan puhelimia vähitellen valtaava 18:9. Tarkkuus on 1440 x 720 pikseliä eli hd+. Sen kirkkaudeksi luvataan 400 nitiä. Puhelimessa on sormenjälkitunnistin ja kasvojentunnistus. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.0 Oreo ZenUI 5.0 -käyttöliittymällä.

Puhelimesta on tulossa hieman tekniikaltaan toisistaan poikkeavia vaihtoehtoja. Osassa puhelimista on on Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, osassa taas Snapdragon 425. Molemmat niistä ovat jo kolme vuotta vanhoja. Keskusmuistin määrä vaihtelee kahden ja kolmen gigatavun välillä, ja tallennustila on joko 16 tai 32 gigatavua. Saatavuus- ja hintatietoja ei vielä paljastettu. Osviittaa hinnasta antanee, että viime vuoden lopussa esitelty isompi ZenFone Max Plus (M1) maksaa Suomessa noin 330 euroa.

Värivaihtoehdot ovat musta, kulta ja punainen.

www.asus.com