KEF on esitellyt miniversion meidänkin testaamistamme ja kehumistamme LS50 Wireless -kaiuttimista. LS50 Wireless -mallista totesimme kokeilussamme: “KEF on onnistunut LS50 Wireless -ratkaisullaan yhdistämään erinomaisesti monia hyviä äänen perusperiaatteita kunnioittavan tavanomaisen kaiutinparin sekä moderneihin tarpeisiin sopivan aktiivisen ja digitaalisen järjestelmän.
”

Uusi LSX-malli tuo samat suunnitteluperiaatteet edullisempaan ja kooltaan kompaktimpaan luokkaan. Kaiutinelementtinä on pienempi painos tutusta Uni-Q:sta, jonka diskanttielementti sijaitsee basso/keskiäänielementin keskellä. Kaiutinkotelo on kuitenkin valmistettu MDF:n sijaan muovista, joka on päällystetty kankaalla.

Verkkoyhteys hoituu langattomasti kaksitaajuuksisen wi-fi-yhteyden tai langallisesti ethernetin välityksellä. Musiikin toisto onnistuu dlna:n ja Tidalin välityksellä. Aluksi tarjolla on aptX-koodekilla varustettu bluetooth-yhteys, mutta se saa lähikuukausina seurakseen AirPlay 2:n ja Spotify Connectin. Fyysisinä liitäntöinä on optinen ja 3,5 millimetrin analoginen sisääntulo sekä subbarilähtö.

Säätö tapahtuu KEFin omalla Control-sovelluksella. Sen kautta voi säätää taajuuskorjainta ja huoneasetuksia sekä päivittää laiteohjelmiston. Suoratoistoa varten on erillinen Stream-sovellus.

Siinä missä LS50 Wirelessissä oli A/B-luokan ja D-luokan vahvistimet, LSX:ssä on ainoastaan D-luokan vahvistimet. Lähtötehoksi ilmoitetaan 200 wattia, eli 30 wattia vähemmän kuin LS50:ssä. Signaaliprosessointialgoritmi huolehtii aikatarkkuudesta ja vaiheen koherenssistä.

LS50-mallista poiketen LSX:n kaiuttimet eivät kytkeydy toisiinsa johdolla vaan langattomasti. Kaiuttimet tukevat 24-bittisten ja 192-kilohertsisten tiedostojan toistoa. Kaiuttimien välisessä langattomassa liikenteessä laatu rajoittuu 24 bittiin ja 48 kilohertsiin, mutta halutessaan ne voi kytkeä toisiinsa myös langallisesti, jolloin laatu on 24-bittiä/96 kilohertsiä.

Värivaihtoehdot ovat vihreä, sininen, musta, punainen ja valkoinen. Valkoinen versio on kiiltävä, eikä sen pinnassa ole kangasta. Hinta Suomessa on 1 299 euroa.

www.kef.com

www.highendstudio.fi