KEF on päivittänyt kaksi kaiutintaan kaiuttimensa MAT-metamateriaalilla. Materiaali näki päivänvalon vuonna 2020, kun se tuotiin markkinoille LS50 Wireless II -ja LS50 Meta -kaiuttimissa. Kyseessä on käytännössä diskantin taakse sijoitettu labyrinttimäinen muovirakenne, joka imee itseensä taaksepäin heijastuvaa ääntä ja poistaa lupausten mukaan 99 prosenttia korkeataajuuksisesta säröstä.

Blade-sarjasta käsittelyn ovat saaneet vuonna 2011 julkaistut Blade One ja Blade Two. Samalla kummatkin ovat saaneet nimiinsä Meta-liitteen. Kotiteatterikäyttöön tarkoitettu The Reference -mallisto on myös päivitetty kokonaisuudessaan Meta-aikaan. Siihen kuuluu kaksi lattiakaiutinta, yksi jalustakaiutin ja yksi keskikaiutin. Kaikki niistä ovat kolmiteisiä.

Kaikissa kaiuttimissa on käytetty KEFin kaiuttimista tuttua Uni-Q-koaksiaalielementtiä, jossa diskantti sijaitsee kaiutinelementin keskellä. 12. sukupolven Uni-Q:ssa on päivitetty moottori, jonka luvataan hillitsevän alakeskialueen säröytymistä ja olevan herkempi.

Blade-kaiuttimessa on neljä kappaletta bassoelementtejä, jotka on sijoitettu selät vastakkain ja osastoitu kotelossa erilleen. Kaiutin on saanut päivitystä myös jakosuotimeensa. Se on nyt eristetty kaiuttimen kalvosta, ja näin on voitu käyttää loivempaa jakojyrkkyyttä. Kotelossa on pyritty eliminoimaan seisovat aallot ja ne ovat akustisesti reagoimattomat.

Myös The Reference -sarjassa on Uni-Q-elementtien lisäksi käytetty bassoelementtejä. Niissä on kookas alumiininen puhekela sekä äärimmäisen kevyeksi ja jäykäksi mainittu kartio.

www.kef.com

www.hig­hends­tu­dio.fi