Klipsch on julkistanut uuden La Scala AL5 -torvikaiuttimen. La Scala on kuulunut valmistajan mallistoon jo vuodesta 1963. Se puolestaan on pienempi malli yhtiön lippulaivamallista Klipschornista, joka on ollut tuotannossa peräti vuodesta 1946 alkaen.

La Scala AL5 säilyttää pitkälti retrohenkisen ulkoasunsa, mutta on saanut uuden magneettikiinnitteisen suojaverkon eteen ja taakse puolestaan uuden alumiinisen paneelin kaiutinliitännöille.

Tekniikkaakin on päivitetty. Kaiutin on kolmiteinen ja kokonaan torvikuormitettu. Diskanttielementtinä on nyt uusi yhden tuuman kokoinen K-771 ja siinä on valmistajan monesta mallista tuttu Tractrix-torvi. Kahden tuuman keskiäänielementissä taas on suuri eksponentiaalinen torvi. Klipschornista tutun 15 tuuman bassoelementin kaverina taas on kahtia jaettu torvi.

Kotelointi on koivuvaneria ja mdf:ää, ja ylä- ja alataajuudet on eristetty toisistaan. AL5-version luvataan tarjoavan säkenöivää mutta hallittua diskanttitoistoa ja sulavaa keskiäänitoistoa. Basson kerrotaan yltävän 45 hertsiin asti minimaalisella säröllä. Herkkyyttä luvataan sen verran että watin teholla saa konserttimaisen kokemuksen.

Värivaihtoehdot ovat kirsikka, mustasaarni ja pähkinä. Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta Britanniassa hintaa on 12 000 puntaa.

www.klipsch.com

www.loudgroup.fi