Huawein odotetut P30- ja P30 Pro -puhelimet esiteltiin tänään Pariisissa. Molemmat mallit tulivat heti tänä iltana myyntiin myös Suomessa. Jos ostaa puhelimen ennen 7. huhtikuuta, saa mukaan Huawei Watch GT -kellon uudella vihreällä rannekkeella. Kellon arvo on 249 euroa.

Pro-malli on kaksikosta kehittyneempi, kookkaampi ja hintavampi. Puhelimessa on varsin kookas 6,47 tuuman oled-näyttö, joka on reunoilta kaareva ja varustettu pisaran mallisella lovella näytön yläreunassa. P30 Pro -mallin sormenjälkilukija sijaitsee nyt näytössä ja se on Mate 20 Pron tavoin optinen. Sen luvataan olevan nyt aiempaa nopeampi.

Rakenteeltaan puhelin koostuu alumiinisesta kehyksestä, jossa on edessä ja takana lasipinta. Huawei esitteli myös kiintoisaa Suomessa kehitettyä tekniikkaa, jossa kuuloke on nyt integroitu puhelimen rungon alaosaan. Sieltä ääni johdetaan näyttöpaneelin läpi. Pölyn- ja vedenkestävyysluokitukseksi puhelin on saanut ip68.

Järjestelmäpiirinä on muun viime syksyn huippumallista Mate 20:stä tuttu Kirin 980. Versiosta riippuen ram-muistia on kuusi tai kahdeksan gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Lisätilaa on mahdollista Huawein omalla nano-muistikortilla. Pro-mallissa akun kapasiteetti on mukavat 4 200 milliampeerituntia. Se tukee 40 watin SuperCharge-pikalatausta. Lataus onnistuu pikana myös langattomasti.

Viimevuotinen P20 Pro sisälsi ensimmäisenä puhelimena kolmoiskameran. Se on pysytellyt sitkeästi kameroiden suorituskykyä listaavan DxOMark-sivuston kärjessä, tosin sittemmin jaetulla sijalla. P30 Pro on nyt kiilannut johtopaikalle ja tiputtanut Huawei Mate 20 Pron, Huawei P20 Pron ja Samsung Galaxy S10 Plussan toiseksi 112 pisteen tuloksellaan. Parannusta on tapahtunut etenkin selfie-kuvaamisessa.

Kuvausominaisuuksiin on tälläkin kertaa panostettu isosti, sillä P30 Pron takaa löytyy peräti neljä kameraa. Pääkamerassa on 40 megapikselin Huawei SuperSpectrum -kenno, 27 millimetrin polttoväli ja f/1,6-aukko. Kakkoskamerassa on 20 megapikselin kenno, 16 mm ultralaajakulmainen polttoväli ja f/2,2-aukko. Näkökenttä yltää 106 asteeseen, minkä lisäksi kamerassa on Super Makro -ominaisuus, jolla kuvan pystyy räpsäisemään jopa 2,5 millimetrin etäisyydeltä. Takana on myös Leican linssillä varustettu ToF-kenno.

Takakameroissa on satsattu teleominaisuuksiin, sillä kolmoskameran periskooppityyppinen ratkaisu mahdollistaa nyt viisinkertaisen optisen zoomauksen. Kenno on muita kameroita vaatimattomampi kahdeksan megapikselin tarkkuudellaan. Edessä puolestaan on niin ikään kunnioitettavalla 32 megapikselin kennolla varustettu selfie-kamera. Sen avulla toimii myös kasvojentunnistus.

SuperSpectrum-kenno on Huawein uusi keksintö. Siinä perinteisen RGB-kennon Bayer-suotimen sijaan vihreät pikselit on korvattu keltaisilla. Keltainen väri absorboi sekä sinistä että punaista väriä, mitkä erotellaan algoritmin avulla. Ratkaisun luvataan parantavan hämäräkuvausominaisuuksia, sillä sen pitäisi kerätä 40 prosenttia enemmän valoa. Lisäksi suurin ISO-arvo on kasvatettu lukemaan 409 600.

Pro-mallin hinta on 6 gigatavun ram-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 849 euroa ja 8 + 256 gigatavun versiona 949 euroa. Värivaihtoehdot Suomessa ovat revontuli, kristalli ja musta.

Huawei P30 -mallissa on Pro-mallia pienempi 6,1 tuuman oled-näyttö, joka ei ole reunoilta kaartuva. Järjestelmäpiiri on sama, mutta takakameroita on vain kolme. 40 megapikselin pääkamerassa on sama SuperSpectrum-kenno, mutta ei optista kuvanvakainta. Kakkoskamerana on hieman vaatimattomampi 16 megapikselin ultralaajakulma. Kolmannessa kamerassa ei ole periskooppizoomia, mutta objektiivi tarjoaa kuitenkin kolminkertaisen zoomauksen. ToF-kameraa perusmallissa ei ole lainkaan. Selfieistä ei ole lähdetty tinkimään, sillä kenno on perusmallissakin 32 megapikseliä.

Akun kapasiteetti on myös hieman vaatimattomampi 3 650 milliampeerituntia, latausteho on vaatimattomammat 20 wattia, eikä ladata voi langattomasti. Säästetty on myös vedenkestävyydessä, joka on perusmallissa vain IP53, eli puhelin kestää roiskeita mutta ei upotusta. Sen sijaan perusmallista löytyy perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, jota Pro-versiossa ei ole.

Muistivaihtoehtona on vain 6 + 128 ja hinta on edullisempi 699 euroa. Värivaihtoehdot ovat myös perusmallissa revontuli, kristalli ja musta.

consumer.huawei.com/fi