Syyskuussa kauppoihin tullut Switch Lite jatkaa uskollisesti Nintendon tapaa julkaista lähes jokaisesta käsikonsolistaan kevytversio. Luonnollisesti tämä tarkoittaa paitsi ominaisuuksien karsimista myös fyysisiä muutoksia.

Teksti: Jussi Ansio Kuvat: Valmistaja

Uuden Switchin tapauksessa nimitys kevytversio todellakin realisoituu, sillä laite on edeltäjäänsä selvästi sirompi. Alkuperäistä Switchiä reilu sata grammaa kevyempi ja ulkomitoiltaan merkittävästi pienempi mattapintainen Lite sopii käsiin sangen mukavasti, eikä eroa tavalliseen Switchiin voi olla huomaamatta. Pienentyneet ulkomitat ja hiukan pidempi akunkesto tekevät laitteesta aidosti mukana kannettavan.

Ensimmäinen silminnähtävä ero on näytön koko: 5,5 tuumaa alkuperäisen 6,2 tuuman sijasta. Tällä on hyvät ja huonot puolensa. Joissakin peleissä pienempiä tekstejä on jo hieman vaikea lukea, kun taas toisaalta joidenkin pelien grafiikat näyttävät hitusen paremmilta. Tämä johtunee Switch Liten pienemmän näytön suuremmasta pikselitiheydestä, resoluutio kun on sama 720p kuin Switchissä.

Kenelle Lite oikein on tarkoitettu?

Mikäli hinta tai ulkonäkö ei ole tekijöistä merkittävin, on alkuperäinen Switch monipuolisuudessaan selvä valinta. Jos arvostaa aitoa kannettavuutta, edullista hintaa, tyylikästä ulkomuotoa tai etsii korvaajaa vaikka 3DS:lle, on Lite juuri passeli vaihtoehto. Isoveljeensä suoraan verrattaessa Switch Lite vaikuttaa helposti rajoittuneelta ja karsitulta mutta on omana erillisenä laitteenaan tarkasteltuna järkevän hintainen käsikonsoli, jolle on tarjolla huima valikoima pelejä ja joka pyörittää vaivatta muun muassa Witcher 3:n tai Skyrimin tasoisia pelejä.

HYVÄÄ & HUONOA

Ulkonäkö
Laaja pelikirjasto
Suorituskyky
Rungon resonointi kovilla äänenvoimakkuuksilla
Pelien yhteensopivuus varauksin
Liikeohjauksen puutteet

Nintendo Switch Lite

Hinta: 229 €
Lisätietoja: www.nintendo.fi

Prosessori: Custom Nvidia Tegra
Muisti: 32GB, laajennettavissa muistikortilla 2TB asti
Liitännät: Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.1, NFC, USB-C, kuulokeliitäntä
Kosketusnäyttö: 5,5”, 1280x720, LCD
Kaiuttimet: Stereo
Akku: 3 570mAh
Mitat: 91,1 x 208 x 13,9 mm
Paino: 275 g

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 9/2019 (nro.192)