Edellisen numeron aktiivikaiuttimien vertailutestin innoittamina päätimme ottaa pikakokeiluun myös selvästi testiryhmää edullisemmat, vain 169 euron hintaiset ProCaster HA-01 -aktiivikaiuttimet. Ja nehän yllättivät todella positiivisesti!

Teksti ja kuvat: Teppo Hirvikunnas

ProCasterin HA-01-kaiuttimet ovat todella kompaktit, ja valkoinen viimeistely saa ne näyttämään vielä pienemmiltä. Sinänsä tyylikkään olemuksen olisi täydentänyt valkoinen etusuoja, joka ei siis nyt kuulu varustukseen. Makuasia tietenkin. Edullinen hinta ei oikeastaan näy missään. Kotelo on mdf-levyä ja rakenteeltaan tukeva, ja viimeistely on asiallista aina elektroniikkaa myöten. Vahvistin ei ole tosin erityisen tehokas, mutta normaalikäyttöön hyvin riittävä. Passiiviseen jakosuodattimeenkin on selvästi satsattu keskimääräistä enemmän.

Kaiuttimen takaa löytyy kaksi analogista linjasisääntuloa (yksi RCA-liittimin ja toinen 3,5 mm jakille), digitaalinen optinen tulo sekä usb-tulo audiotoistoon suoraan tietokoneelta, ja tietysti bluetooth, vieläpä aptx-yhteensopiva. Sisääntulojen valinta ja käyttö sujuu kätevästi käteen sopivalla ja selkeällä kaukosäätimellä.

Ominaisuuksien puolesta ProCaster HA-01:t eivät siis häpeä yhtään kalliimmille vaihtoehdoille.

Mainiot ja edulliset pikkuaktiivit

ProCaster HA-01 -aktiivikaiuttimet ovat erinomainen vaihtoehto edullista televisioäänen parannusta haluavalle, eikä vain siihen. ProCasterit nimittäin ajavat asiansa myös musiikin kuuntelussa, ei ehkä vakavassa, mutta yleiskäyttöisinä taustatoistimina tai työpöytäkaiuttimina mitä parhaiten. Kaiuttimet ovat asiallisen näköiset, hintaisekseen laadukasta työtä, ja niitä on helppo käyttää. Hinta–laatusuhde on erinomainen.

HYVÄÄ & HUONOA

Ääni koko- ja hintaluokassaan
Hinta–laatusuhde
Ei automaattikäynnistystä kaikissa sisääntuloissa
Sisääntulon ilmaisu

ProCaster HA-01

Hinta: 169 € / pari
Maahantuoja: Verkkokauppa.com
Lisätietoja: www.verkkokauppa.com

Rakenne: 2-tie, puoliaktiivi, bassorefleksi
Diskantti: 25 mm
Basso: 75 mm
Jakotaajuus: 2 000 Hz
Vahvistin: 2 x 30 W
Sisääntulot: 1 x 3,5 mm, 1 x RCA, 1 x USB-DAC Audio, 1 x digitaalinen/ optinen (Toslink), Bluetooth (aptX)
Ulostulot: Subwoofer (RCA, mono)
Mitat (k x l x s): 180 x 125 x 170 mm
Paino (oikea/vasen): 2,2/1,8 kg
Muuta: Kauko-ohjain, automaattinen standby-tila, automaattinen käynnistys bluetooth-yhteydellä, suomenkielinen käyttöohje, kumitassut, kaiutinjohto (1m), 3,5-3,5 mm kaapeli

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 10/2019 (nro.193)