Suomalaiset Genelec ja IDA Audio julkistivat lokakuussa aloittavansa yhteistyön kuulokkeiden 3d-äänentoiston kehittämiseksi erityisesti ammattikäyttöön. Tuolloin kerrottiin älypuhelinsovelluksesta, joka skannaa käyttäjän korvat, yläruumiin ja pään.

Skannauksen jälkeen tätä räätälöityä ääniprofiilia voi käyttää äänitysohjelmissa erillisen lisäosasovelluksen kautta. Tarkoituksena on, että käyttäjät kuulisivat äänen mahdollisimman samanlaisena riippumatta korvan, pään ja yläruumiin rakenteesta. Värittymättömyys on erityisen tärkeää ammattimaisessa äänen työstämisessä.

Nyt Slush Music -tapahtumassa on julkistettu, että mukaan on liittynyt myös kolmas kotimainen osapuoli, espoolainen startup-yritys Hefio. Vuonna 2014 perustetun Hefion tausta on itsestään kalibroituvissa kuulokkeissa. Yhtiö keräsi kesällä joukkorahoitusta digitaalisille Hefio Play -kuulokkeilleen, jotka mittaavat korvan taajuusvasteen mikrofoneilla ja tekee tarvittavat säädöt digitaalisella signaaliprosessorilla.

Genelecin asiantuntemus pro audio -puolella on tunnustettua kautta maailman. IDA Audio on puolestaan perehtynyt hrtf-mallinnukseen ja kehittyneisiin päänskannausteknologioihin.

www.genelec.com
www.hefio.com
www.idaaudio.com