HMD Globalin MWC-messuilla esittelemät kolme Nokia-puhelinta ovat nyt tulleet ennakkomyyntiin. Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus ja tämän vuoden versio Nokia 6 -mallista ovat tilattavissa ennakkoon Elisalta ja DNA:ta.

Ne kaikki kuuluvat Android One -ohjelmaan, joka tarjoaa perus-Androidia nopeamman päivitystahdin. Muutenkin Android Oreo -käyttöjärjestelmä on pidetty riisuttuna, ja esiasennettuja sovelluksia on mahdollisimman vähän.

Nokia 8 Sirocco on valmistajan nykyinen huippupuhelin, jossa on ZEISSin optiikka kaksipuolisella kuvauksella. Kameraohjelmistona on Nokia Pro, joka antaa tavallista enemmän säätömahdollisuuksia. Puhelimessa on monesta viime vuoden lippulaivamallista tuttu Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Keskusmuisti on kooltaan kuusi gigatavua ja sisäinen tallennustila 128 gigatavua.

Nokia 7 Plus taas on ylemmän keskihintaluokan puhelin, jossa on kuitenkin lippulaivamaisia ominaisuuksia. Kuusituumainen näytön kuvasuhde on 18:9 ja resoluutio on FullHD+. Takana on 12 megapikselin ykköskamera ja 13 megapikselin ykköskamera. Selfie-kameran tarkkuus on 16 megapikseliä. Myös 7 Plus -mallissa on Nokia Pro -kamera. Puhelimessa on neljän gigatavun keskusmuisti ja 64 gigan tallennustila samoin kuin perusmallissakin. Prosessorina puhelimessa on Snapdragon 660.

Nokia 6 on nyt viimevuotista mallia pienempi, mutta kuitenkin nopeampi ja tehokkaampi Snapdragon 630-prosessorin ansiosta. Latausliitäntä on nyt usb-c. Kamerassa on nyt isommista malleista tuttu bothie-kuvaus ja ZEISSin optiikka.

Nokia 8 Sirocco maksaa 749 euroa, Nokia 7 plus 399 euroa ja Nokia 6 maksaa 299 euroa.

www.nokia.fi

www.hmdglobal.com