KRK on julkistanut täydennystä Classic-studiokaiutinmallistoonsa. Aikaisemmin esitellyn Classic 5 -kaiuttimen kaveriksi on tulleet Classic 7 ja Classic 8, joissa kaikissa numero viittaa basso/keskiäänielementin kokoon tuumissa. Vuoden 2019 lopulla esitelty Classic-sarja on jatkoa suositulle Rokitille, mutta mukaan on tullut FLAT-taajuusvalitsin ja mahdollisuus tukevoittaa alakertaa kahden desibelin bassonkorostuksella.

Tuttuun tapaan KRK:n Classic-studiomonitorit ovat aktiivisia kaksitiekaiuttimia. Niissä on A/B-luokassa toimivat vahvistimet ja automaattinen limitteri. Kotelon luvataan olevan matalaresonanssinen ja vähäsäröinen. Kaikissa on sama yhden tuuman kokoinen tekstiilidomediskantti. Basso/keskiäänielementin kalvo on aramidikuitua, ja refleksiportti on sijoitettu eteen. Taajuusvaste (+/- 3 dB) yltää pienimmässä mallissa 56 hertsiin, keskimmäisessä 47,5 hertsiin ja suurimmassa 42,5 hertsiin.

Kaiuttimen takaosasta löytyy äänenvoimakkuuden säätimen lisäksi diskantti- ja bassosäädöt. Sisääntuloliitäntöinä ovat balansoimaton RCA sekä balansoidut XLR ja plugi. Pohjassa on tiheästä vaahdosta valmistettu pehmuste eristämässä kaiuttimen alustasta.

Classic 7 -ja Classic 8 -mallien hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Classic 5:n suositushinta Suomessa on 139 euroa kappaleelta, eli kyse on edullisemman luokan monitorikaiuttimista.

www.krkmusic.com

www.emnordic.fi