Leica on julkistanut uuden CL 100 Jahre Bauhaus – Bauhaus Museum Dessau -kameran. Kuten nimestäkin voi päätellä, kyseessä on käytännössä CL-malli, joka juhlistaa uutta Bauhaus-museota Dessaussa. Kamera on varustettu Elmarit-TL 18mm f/2.8 ASPH -objektiivilla ja mustalla nahkahihnalla.

Tehdäkseen kamerasta Bauhaus-henkisemmän Leica on pienentänyt punaista logoaan ja muuttanut sen mustaksi. Kameran etupuolta koristaa myös minimalistinen Bauhaus-logo, jonka suunnitteli Bauhausin valokuvausosaston johtajana vuosina 1928–1932 toiminut Joost Schmidt. Vastaava mutta hopeinen malli ilmestyi keväällä.

Teknisesti kamera noudattelee CL-mallin ominaisuuksia. Siinä on 24 megapikselin kenno, nopea automaattitarkennus, 4K-videotallennus ja Leican oma FOTOS -sovellus, jolla kuvia voi jakaa sosiaaliseen mediaan.

Leica CL 100 Jahre Bauhaus – Bauhaus Museum Dessau tulee tarjolle vain rajoitettuna painoksena, sillä niitä valmistetaan edeltävän Bauhaus-mallin tavoin vain 150 kappaletta. Ennakkotilaukset ovat käynnissä Leican sivuilla. Hinta Euroopassa on 3 750 euroa.

en.leica-camera.com