Microsoft on esitellyt tänään New Yorkissa uudet täyslangattomat Surface Earbuds -kuulokkeet. Ne ovat valmistajansa ensimmäiset ja sijoittuvat kertaheitolla hieman lähtötasoa kalliimpaan luokkaan.

Microsoft lupaa kuulokkeiden olevan tuunatut sekä musiikille että puheäänelle. Kuulokkeiden luvataankin tarjoavan erinomaista puheluiden äänenlaatua. Molemmissa kuulokkeissa on kaksi mikrofonia, jotka auttavat taustametelin vähentämisessä puheluita puhuessa.

Ulkoisesti kuulokkeet ovat lajissaan melko suuret, joten monien täyslangattomien hienovaraiselle linjalle ei ole lähdetty. Kuulokkeiden Microsoft kertoo tarjoavan kuuntelumukavuutta koko päivän käyttöön. Ne ovat kontaktissa korvaan kahdesta kohdasta. Akun luvataan kestävän yhdellä latauksella varsin mukavat kahdeksan tuntia. Mukana tulee latauskotelo, jonka voimin akunkesto yltää 24 tuntiin saakka.

Toistoa ja puheluita hallitaan vastaavista kuulokkeista tuttuun tapaan napautuksilla ja pyyhkäisyillä. Esimerkiksi Spotifyn voi Android-laitteilla avata parilla napautuksella, jolloin sovellus aloittaa myös toiston.

Erikoisempana ominaisuutena kuulokkeet tarjoavat integraatiota Microsoft Office -toimisto-ohjelmiston kanssa. Esimerkiksi PowerPoint-esityksistä voi ottaa reaaliaikaisia kaappauksia ja diojen välillä voi siirtyä kuulokkeita pyyhkäisemällä.

Myyntiin Microsoft Surface Earbuds -kuulokkeet saapuvat myöhemmin tänä vuonna. Toistaiseksi ei ole tietoa, saapuvatko ne myös Suomeen.

www.microsoft.com