Leica on esitellyt uuden D-lux 7 -kompaktikameran. Se perustuu Panasonicin Lumix LX100 II -kameraan. Hieman hämäävästi D-Lux 7 ei ole varsinaisesti Panasonic LX7-kameraan perustuvan D-Lux 6 -mallin vaan D-Lux Typ 109:n päivitetty versio.

Nyt Four Thirds -kokoisen kennon tarkkuutta on nostettu 12,8 megapikselistä 17 megapikseliin. Kamerassa on myös langaton verkkoyhteys, ja aina päällä oleva bluetooth 4.2, joiden kaverina Android- ja iOS-laitteile on ladattavissa Leica Fotos -sovellus. Kameraa pystyy lataamaan usb-c-liitännän kautta, joten lisää ytyä saa reissun päällä varavirtalähteellä.

2,76 miljoonan pisteen sähköinen etsin on sama kuin edeltäjässä, mutta takana olevan näytön resoluutio on noussut 921 000 pisteestä 1,2 miljoonaan pikseliin. Kamerassa on Post Focus -toiminto, jossa voi yhdistää eri kohtaan tarkennettuja kuvia yhdeksi. Video-ominaisuudet eivät ole muuttuneet. 4k-videota saa edelleen 30 ruudun sekuntitahdilla ja 1080p-tasoista 60 ruudun sekuntitahdilla.

Kamerassa on edeltäjästä tuttu kiinteä Leica DC Vario-Summilux 24–75 mm -objektiivi, jonka valovoima on mukavat f/1,7–2,8. Yhdistettynä kookkaaseen kennoon kamera tarjonnee harvinaisen hyvät hämäräkuvausominaisuudet pokkarikameraksi.

Hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa, mutta se sijoittunee edeltäjän tapaan noin tuhannen euron tietämille, mikä on halpa Leicaksi.

en.leica-camera.com