Leica on esitellyt uuden lippulaivakameransa Leica SL2:n. Se tarjoaa parannuksia vuonna 2015 esiteltyyn Leica SL-malliin. Kyseessä on edeltäjänsä tavoin peilitön järjestelmäkamera.

Uutuudessa on runkoon sijoitettu kuvanvakaaja ja 47 megapikselin tarkkuuteen yltävä täyden kennon CMOS-sensori. Sen ilmoitetaan yltävän 14 bitin värisyvyyteen jokaisella RGB-kanavista. Kennoherkkyys taas yltää enimmillään 50 000 ISO -lukemiin. Kameralla voi kuvata myös kahdeksasta kuvasta koostuvia noin 187 megapikselin kuvia jalustalle kiinnitettynä.

Automaattitarkennus tunnistaa nyt, liikkuuko kuvauskohde vai ei, ja Smart AF -tarkkennus viivästyttää kuvan ottoa, jos kuvauskohde ei ole vielä tarkennettu. Mukana on myös uusi 5,76 megapikselin sähköinen etsin.

Sisuksissa on nyt uusi Maestro III -prosessori, jonka luvataan olevan edeltäjäänsä nopeampi. Valokuvia pystyy räpsimään parhaimmillaan 20 ruudun sekuntinopeudella sähköisellä sulkimella ja 10 ruudun purskeita fyysisellä sulkimella. Videopuolella kamera tukee 4K-kuvausta 60 fps kuvausnopeudella. HD-laadulla nopeus yltää 180 ruutuun, jolloin onnistuvat myös hidastukset.

Liitäntöinä on HDMI, mikrofoni ja kuulokkeet. Paino on säilytetty kutakuinkin entisellään, vaikka runko on suunniteltu uudelleen. Tavoitteena on ollut parempi käsiteltävyys ja yksinkertaisempi käytettävyys. Runko on sääsuojattu. Kamerassa on L-mount-kiinnitys, johon on tarjolla Leican lisäksi objektiiveja myös Sigmalta ja Panasonicilta.

en.leica-camera.com