ATC on julkistanut uuden C1 Sub Mk2 -aktiivisubbarin. Se on tarkoitettu valmistajan Entry Series -kaiuttimien kaveriksi muhevoittamaan alataajuuksien toistoa – sekä elokuvien että musiikin toistossa. Samalla se korvaa Mk1-version.

Toiston valmistaja lupaa olevan hintaluokassaan laadukasta. Subbarissa on 12 tuuman käsin valmistettu elementti ja diskreetti 200 watin MOSFET-vahvistin, joka toimii AB-luokassa. Edeltäjään verrattuna virtalähteet ovat nyt kookkaammat. Kaiuttimessa on nyt edeltäjäänsä kehittyneempi suojapiiristö. Alipäästösuodin on myös kehitelty uudelleen parhaan mahdollisen integraation takaamiseksi.

Subbarissa on alipäästösuotimen lisäksi kokopäästösuodin sekä vahvistuksen ja napaisuuden säädöt. Liitännät löytyvät kaiutintasoisina, linjatasoisina ja summattuna linjatasoisena RCA:na, jolloin subbareita on mahdollista kytkeä peräkkäin useita.

Toiston ilmoitetaan yltävän 25 hertsiin (-6 dB) ja maksimiäänenpaineeksi ilmoitetaan 103 desibeliä. Yhtä C1-subbaria valmistaja suosittelee käytettäväksi SCM19- ja HTS11-mallien kanssa. Kahta subbaria taas suositellaan SCM40- ja HTS40-kaiuttimien kaveriksi, toki huoneesta riippuen.

Kotelo on puuvaneria, ja viimeistelyvaihtoehtoina on kirsikka, mustasaarni sekä satiinimusta ja -valkoinen.

www.atcloudspeakers.co.uk

www.soundfactor.fi