LG lämmittelee jo lauteita Mobile World Congressia varten esittelemällä kolme älypuhelinta – Q60, K50 ja K40. Ne kuuluvat budjetti- ja keskihintaluokkaan, joten terävimmän kärjen tekniikkaa niissä ei nähdä.

Yhteistä kaikille malleille on 4G LTE -yhteys, DTS:X-tilaääni ja takaa löytyvä sormenjälkilukija. Kenties kiinnostavinta edullisen hintaluokan huomioon ottaen on, että kaikki kolme puhelinta on läpäissyt Yhdysvaltojen armeijan MIL-STD-810G -standardin testit, joissa testataan muun muassa pudotuskestävyyttä, sateen- ja tuulenkestävyyttä, hiekan- ja pölynkestävyyttä, kosteudenkestävyyttä ja korkeutta.

Q60:ssa on kookas 6,26 tuuman kokoinen ja 19:9-kuvasuhteella varustettu kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on kuitenkin maltillinen hd+. Siinä on kolme gigatavua ram-muistia ja 64 gigatavun kokoinen tallennusmuisti. Tallennustilaa pystyy laajentamaan microsd-kortilla jopa kahteen teratavuun asti, samoin kuin muissa nyt esitellyissä malleissa.

Kameroita on takaosassa kolme. Pääkamerassa on 16 megapikselin kenno ja automaattinen tarkennus. Sitä avittaa kahden megapikselin syvyyssensori ja viiden megapikselin kennolla varustettu superlaajakulma. Edessä on 13 megapikselin selfie-kamera. Akun kapasiteetti on 3 500 milliampeerituntia.

LG K50:ssä on saman kokoinen näyttö, jossa on hieman pitkämäisempi 19,5:9-kuvasuhde. Ram-muistia on niin ikään kolme gigatavua, mutta tallennustilaa vain 32 gigatavua. Takana on 13 ja kahden megapikselin kamerat. Edessä taas on 13 megapikselin kamera. Akun kapasiteetti on myös K50-mallissa 3 500 milliampeerituntia.

LG K40:n näytön koko on 5,7 tuumaa. Sen kuvasuhde on 18:9 ja tarkkuus hd+-tasoa. Siinä on takana 16 megapikselin kamera ja edessä kahdeksan megapikselin selfie-kamera. Akun kapasiteetti on aavistuksen vaatimattomampi 3 000 milliampeerituntia.

Hinnat ja saatavuusaikataulut eivät ole vielä tiedossa.

www.lg.com/fi