Panasonic on esitellyt tämänvuotisen televisiomallistonsa. Viimevuotiseen verrattuna valmistaja julkisti markkinoille tuplasti suuremman oled-laivueen.

Uutuuksiin kuuluu sekä oled- että led-malleja. CES-messuilla esitellyn 4k oled -huippumallin GZ2000:n lisäksi mallisto kasvoi GZ1500-, GZ1000- ja GZ950-malleilla. Kokovaihtoehtoina oled-uutuuksissa ovat 55 ja 65 tuumaa. Led-televisiouutuuksissa puolestaan on tarjolla myös pienempi 40 tuuman koko ja suurempi 75 tuuman malli. 8k-tasoista ruutua valmistajalta ei vielä nähty.

Oled-malliston uutuudet sijoittuvat GZ2000:n alapuolelle. Niitä yhdistää tuore HCX PRO Intelligent -kuvaprosessori sekä molempien hdr-kuvaformaattien eli hdr10+:n ja Dolby Visionin tuki, mikä ei vielä viime vuonna ollut tavallista. Dynaaminen hdr optimoi toiston kohtaus kerrallaan. Panasonicin yksi markkinointivaltti on ollut Hollywood-tasoiseksi kehuttu värintoisto. Nytkin mukana menossa on ollut värinmäärittelijä Stefan Sonnenfeld.

Paneeli on nyt esitellyissä edullisimmissa malleissa sama, mutta GZ2000:ssa on Professional Edition 4K OLED -paneeli. Erona on se, että nyt esitellyissä malleissa ei ole kattoon suunnattuja Dolby Atmos -kaiuttimia kuten GZ2000:ssa.

Muuten eroa on etupäässä designin ja äänentoiston osalta. GZ1500-mallin jalustassa on oma Blade Speaker -äänentoistojärjestelmänsä eteenpäin suunnatuilla elementeillä. Kahdessa halvimmassa on alaspäin suunnatut elementit. GZ1000:ssa on harjatusta alumiinista valmistettu jalusta, kun taas GZ950 joutuu tyytymään vaatimattomampaan jalustaratkaisuun.

Myös led-televisiot yltävät myös 4k-kuvaan. GX940, GX900 ja GX800 tukevat myös Dolby Vision -ja hdr10+-kuvaa ja Dolby Atmos -ääntä. GX700 ei puolestaan niitä tue. Pienimmät televisiot ovat 40 tuuman kokoisia. Muissa suuri koko on 65 tuumaa, mutta kärkimalli on tarjolla ainoastaan 75 tuuman koossa. Huipputelevisiossa on myös HCX PRO Intelligent -kuvaprosessori.

Kaikissa televisioissa on myös Google Assistant -ja Amazon Alexa -puheohjaukset, joista tosin on toistaiseksi Suomessa vähän iloa.

Tarkempaa tietoa uutuuksien hinnoista ja saatavuudesta ei vielä ole ilmoitettu.

www.panasonic.com/fi