LG on esitellyt uuden sukupolven täyslangattomista LG Tone Free -kuulokkeista. Uusia malleja ovat FP5, FP8 ja FP9. Uusissa kuulokkeissa on Meridian Audion virittämä äänentoisto, aktiivinen vastamelutoiminto, ja FP8- ja FP9-malleissa on UV-valolla kuulokkeet desinfioiva latauskotelo. Kaikissa sarjan uusissa kuulokkeissa on Meridianin käsialaa oleva Spatial Processing -ominaisuus, jonka ansiosta kuulokkeet tukevat objektipohjaisia audioformaatteja ja kykenevät myös muuntamaan perinteisen stereo-äänen kolmiulotteisemmaksi. Tarkempaa tietoa tuetuista audioformaateista ei ole tiedossa.

Designia on hiottu ergonomiaan erikoistuneen yhtiön kanssa, ja sitä ajatellen analysoitu satoja korvia. Esimerkiksi korvanapin vartta on lyhennetty 4,4 millimetriä. Muutoksen tavoitteena on ollut löytää täydellinen tasapaino ja sopivuus aktiivista elämäntyyliä ajatellen. Kaikki uutuuskuulokkeet ovat myös IPX4-tasoisesti vesiroiskeenkestävät.

Sisuksissa on uudet, suuremmat kuuloke-elementit, joissa kalvojen reunat on valmistettu silikonista. Muun muassa bassovarantojen luvataan olevan niiden ansiosta entistä paremmat. Mikrofoneja on kolme kummassakin kuulokkeessa, joten puheluäänen luvataan olevan selkeämpää ja häiriöttömämpää. Uutena ominaisuutena on tarjolla myös kuiskaustila, jolloin oikeaa korvanappia pidetään suun lähellä mikrofonina.

Erityisominaisuutena FP8- ja FP9-kuulokkeiden UVnano-latauskotelo puhdistaa kuulokkeet automaattisesti UV-valolla sisäkorvan infektioiden vähentämiseksi. Sen avulla bakteerien luvataan vähenevän 99,9 prosenttia viidessä minuutissa latauksen aikana. Uusissa kuulokkeissa on myös hypoallergeeniset geelikorvalliset vähentämässä ihoärsytystä korvakäytävässä.

FP9 -mallissa latauskotelo toimii myös langattomana palikkana, johon voi liittää puhelimen, pelikonsolin tai muun yhteensopivan laitteen latenssitonta toistoa varten. Liitäntään käytetään USB-C–AUX-välijohtoa.

Akunkestoksi FP8:lle ja FP9:lle luvataan 10 tuntia kuulokkeiden omien akkujen voimin. Latauskotelon voimin virtaa pitäisi riittää kaikkiaan 24 tunniksi. FP5:ssä akunkesto on hieman vaatimattomampi 8 ja 22 tuntia. Jos akku kaikesta huolimatta pääsee loppumaan, viiden minuutin pikalatauksella saa tunniksi lisämehua. LG TONE Free FP8 -mallissa on myös tuki langattomalle lataukselle.

Tarjolla on myös sovellus, josta löytyy taajuuskorjain, taustaääniä läpi päästävä Ambient Sound -tila, kosketustoimintojen räätälöinti ja kuulokkeiden etsimistoiminto. Erikoisominaisuuksista tarjolla on kuiskaustila ja pelitila.

Ensimmäisille markkinoille LG TONE Free FP -sarjan kuulokkeet saapuvat tässä kuussa. Suomen osalta hinnat ja saatavuus eivät ole tiedossa. Kaikista kolmesta mallista tarjolla on musta Charcoal Black ja helmenvalkoinen Pearl White -värivaihtoehdot. FP8- ja FP9-mallissa lisäksi Haze Gold.

www.lg.com