Saksalainen highend-valmistaja Burmester on esitellyt uudet BC150-kaiuttimet ja 217-levysoittimen. Lisää uutuuksia on valmistajan mukaan luvassa seuraavan vuoden sisällä.

BC150-kaiuttimet ovat kutistettu versio BC350:sta. Se kuuluu Reference Line -mallistoon, mutta on napannut inspiraatiota Signature Line -sarjasta, jonka valmistaja kertoo edustavan teknisen osaamisen lakipistettä. Kolmiteisen kaiuttimen elementteinä on AMT -nauhadiskantti, 180 millimetrin keskiääninen, 320 millimetrin bassoelementti. Kotelo on toteutettu bassorefleksiperiaatteella. Erikoista designissa on se, että myös taakse on sijoitettu nauhadiskantti. Se on säädettävissä tilantunteen optimoimiseksi.

217-levysoittimeen taas on haettu innoitusta Reference Line -mallistosta. Runko on valmistettu yhtenäisestä alumiinipalasta. Hihnavetoisia moottoreita on kaksin kappalein, ja niiden luvataan tarjoavan maksimaalista tarkkuutta ja tehokkuutta. Gimbaalin päässä on suora äänivarsi, joka on valmistettu kuitukomposiitista ja alumiinista. Neula on Shibata-hiottu. Levymatto on komposiittinahkaa.

Yhtiön käyttämistä materiaaleista yli 95 prosenttia on peräisin Saksasta, ja laitteet myös valmistetaan yhtiön kotimaassa. BC150 saapuu valmistajan mukaan myyntiin marraskuussa ja 217 lokakuussa. Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.burmester.de/en