LG on esitellyt uuden V40 ThinQ -älypuhelimen, joka on alkukesästä esitellyn G8 ThinQ -mallin ohella valmistajan lippulaiva. Tänä vuonna LG:n julkaisutahti on ollut perinteisestä poikkeava, sillä tähän mennessä on julkaistu jo V30S ThinQ ja V35 ThinQ.

Kuten ennakkoon ounasteltiin ja viime viikolla paljastettiin, V40 ThinQ sisältää peräti viisi kameraa. Takana niistä on kolme: 12 megapikselin pääkamera f/1,5-aukolla, optisella kuvanvakaimella ja 78 asteen kuvakulmalla. Se on kinovastaavuudeltaan 25 mm. Kakkoskamerana on 16 megapikselin kamera f/1,9-aukolla ja 107 asteen superlaajakuvaisella kuvakulmalla. Sen kinovastaavuus on 16 mm. Kolmantena on telekamera, jonka kennon tarkkuus on 12 megapikseliä ja kuvakulma 45 astetta. Se puolestaan yltää 50 mm kinovastaavuuteen. Triple Shot -ominaisuus mahdollistaa kolmella kameralla lähes samanaikaisesti otettujen kuvien yhdistämisen animaatioksi.

Etupuolella on kaksi kameraa joista pääkamera on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä ja kakkoskameran viisi megapikselliä. Niiden aukkoluvut ovat f/1,9 ja f/2,2 ja kuvakulmat lähes identtiset 80 ja 90 astetta. Muotokuviin pystyy valitsemaan erilaisia valaistusefektejä.

Videokuvaa puhelin tallentaa 4k tarkkuudella. Saatavilla on myös 60 kuvan sekuntinopeus. Esimerkiksi Samsung S9:stä tuttua superhidastusta LG:n uutuus ei tarjoa, mutta 1080p-tarkkuudella pystyy tallentamaan 240 kuvaa sekunnissa.

Näyttö puolestaan on 6,4 tuuman kokoinen, sen tarkkuus on 3120 x 1440 pikseliä ja kuvasuhde on 19,5:9. Rakenteeltaan puhelin on pöly- ja vesitiivis IP68-luokitellusti. Takapinta on lasia ja mattapintainen muissa paitsi Aurora Black -värivaihtoehdossa. Latausliitäntä puolestaan on usb-c. V40 ThinQ:issä on 3 300 milliampeeritunnin akku sekä tuki QuickCharge 3.0 -pikalataukselle ja langattomalle lataukselle.

Sisuksissa on sama Qualcomm Snapdragon 845 kuin G8 ThinQ:issäkin. Ram-muistia on kuuden gigatavun verran ja tallennusmuistia 64 gigatavua. Muistitilaa pystyy laajentamaan muistikortilla. V-sarjalaisissa on perinteisesti ollut tavallista järeämpi da-muunnin, ja tälläkin kertaa puhelimessa on 32-bittinen ja nelinkertainen muunnin. Lisäksi V40 ThinQ:issä on BoomBox-kaiuttimet, joiden luvataan tarjoavan tavallista voimakkaampaa ääntä. Puhelimessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka on jo monesta huippupuhelimesta hävitetty.

Aluksi käyttöjärjestelmänä on toisiksi uusin Android 8.1 Oreo -versio. Päivitys tuoreimpaan versioon on luvassa. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.lg.com/fi