Rega on esitellyt uuden Planar 8 -levysoittimen. Valmistajan mukaan soittimessa on otettu vaikutteita Regan kymppitonnien hintaisesta Naiad-mallista. Valmistajan mukaan suunnittelun lähtökohta oli tehdä edullisempi versio Naiadista pikemminkin kuin päivittää edeltävä RP8-malli.

Edeltäjään verrattuna soitin on 30 prosenttia kevyempi mutta jäykempi, koska rungossa on hyödynnetty Planar 6 -mallista tuttua voileipärakennetta, jonka sisällä on polyuretaanivaahtoa. Jalustaosa on myös kevyt ja jäykkä. Levylautanen puolestaan on lasia.

Äänivartena on uusi RB880, jossa on paranneltu vertikaalinen laakerointi, minkä pitäisi parantaa vakautta. Siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu paino. Pölykansi on irrotettava. Uudessa Neo-virtalähteessä nopeutta pystyy vaihtamaan ja säätämään sähköisesti, minkä lisäksi se tarjoaa värähtelynhallintaominaisuuksia.

Planar 8 tulee tarjolle kolmena vaihtoehtona. Edullisimmassa ei ole esiasennettua äänirasiaa. Sen lisäksi soitin on ostettavissa Ania- ja Apheta 2 -äänirasioilla, jotka ovat tuttuja Planar 6 -ja RP10 -malleista.

Soittimen voi kiinnittää myös seinään sitä varten suunnitelluilla kiinnikkeillä, ei kuitenkaan samoilla kuin muut Planar-sarjan soittimet.

Suomen hinnoista ja saatavuudesta ei ole vielä tietoa.

www.rega.co.uk

www.jjhifi.com