LG esitteli tänään uuden G7 ThinQ -puhelimensa. Se on V30S ThinQ -mallin ohella toinen yhtiön lippulaivamalleista. Monien muiden lippulaivamallien tapaan puhelin on varustettu tekoälyllä, minkä lisäksi kamera ja järjestelmäpiiri on päivitetty järeämmiksi.

Lcd-näytön koko on 6,1 tuumaa, kuvasuhde 19,5:9 ja resoluution 3 120 x 1 440. Sen pitäisi toimia tavallista paremmin myös kirkkaassa auringonpaisteessa, sillä kirkkautta luvataan peräti 1 000 nitiä. Siitä huolimatta näytön virrankulutuksen luvataan olevan 30 prosenttia pienempi kuin LG G6:ssa. Puhelin tukee hdr10- ja Dolby Vision -kuvaa. Yläosassa on lovi jossa sijaitsee etukamera. Sekä näyttö että takaseinä ovat Gorilla Glass 5 -lasia.

Takana on kaksoiskamera, joissa molemmissa on 16 megapikselin kokoinen kenno. Pääkamerassa on f/1,6-kokoinen aukko samoin kuin viime vuonna ilmestyneessä V30S:ssä ja sen kulma on 71 astetta. Se on varustettu automaattitarkennuksella ja optisella kuvanvakaajalla. Kakkoskamera on laajakulmainen 107 asteen näkymällä ja f/1,9-aukolla. Takana on myös sormenjälkilukija. Etukamera on varustettu kahdeksan megapikselin kokoisella kennolla ja sen aukkoluku on f/1,9. Sen avulla onnistuu myös kasvontunnistus.

Kuten ThinQ-brändi vihjaa, myös G7:ssä on panostettu tekoälyyn. Kamera osaa suositella parasta kuvaustilaa. Se ottaa huomioon valaistuksen, kuvakulman, värin ja värikylläisyyden ja heijastukset. Tekoäly myös auttaa saamaan aikaan kohinattomampia kuvia hämärässä.

Puhelimen järjestelmäpiiri on Qualcommin Snapdragon 845, jollainen löytyy lähes jokaisesta tämän vuoden Android-huippupuhelimesta. Ram-muistin koko on perusversiossa neljä gigatavua ja plus-versiossa kuusi gigatavua. Tallennustilaa on vastaavasti 64 tai 128 gigatavua. Lisäksi puhelimissa on muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmä on Android 8.0 Oreo.

LG on pitkään panostanut kärkimallin puhelimissaan äänentoistoon, ja niin tälläkin kertaa. Da-muuntimia on neljä kappaletta ja ne ovat 32-bittisiä. Kuulokeliitäntä on mukana monista muiden valmistajien lippulaivoista poiketen. Myös puhelimen kaiuttimiin on satsattu, sillä äänenvoimakkuutta luvataan tavallista enemmän. Puhelimessa on tuki DTS:X:lle ja virtuaaliselle 7.1-tilaäänelle kuulokekuuntelussa. Mikrofonien luvataan rekisteröivän äänikomennot viiden metrin etäisyydeltä.

Akulla on kapasiteettia 3 000 milliampeeritunnin verran. Puhelin tukee pikalatausta ja langatonta latausta. Latausliitäntänä on usb-c. Puhelimelle on myönnetty IP68-luokitus pölyn- ja vedenkestävyydelle ja iskunkestävyydelle MIL-STD810G.

Tarkka hinta ja saatavuus Suomessa ei ole vielä tiedossa. Värivaihtoehtoja on tarjolla neljä.

www.lg.com/fi