LG on ilmoittanut, että yhtiön tuorein 5G-älypuhelin, Velvet, on saapumassa vihdoin myyntiin myös Euroopassa. Velvet on LG:n ensimmäinen älypuhelin jossa on järjestelmäpiirinä Qualcommin Snapdragon 765G. Puhelimessa on myös 5G-tuki.

Euroopassa LG Velvet tulee myyntiin ensin Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Unkarissa sekä Puolassa. LG on ilmoittanut, että muita valikoituja Euroopan, Aasian, Amerikan ja Afrikan maita tulee mukaan myöhemmin. Suomessa LG:n puhelimia ei ole ollut muutamaan vuoteen virallisesti myynnissä ja myöskään LG Velvetin Suomeen saapumisesta ei ole tarkempia ennakkotietoja. LG Velvet -puhelin on hinnoiteltu Italiassa 649 euroon ja ennakkotilaajat saavat myös kaupan päälle Dual Screen -lisäosan, LG Tone -kuulokkeet sekä suojakuoren, joiden yhteisarvo on 400 euroa.

LG Velvet -puhelimessa on 6,8 tuuman Cinema FullVision -näyttö jonka kuvaÄänentoistopuolelta löytyvät stereokaiuttimet, joiden avulla on lupa odottaa varsin hyvää äänentoistoa ainakin tilantunnun puolesta. Euroopan markkinoille suunnatussa mallissa on 6 gigatavun RAM-käyttömuisti sekä 128 gigatavun sisäinen tallennustila. Puhelimessa on lisäksi myös paikka muistikortille.

Kamera on LG Velvet mallissa melko tyypillinen keskihintasten puhelimien toteutustapa. Pääkamera on kolmoiskamera, johon kuuluu 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 5 megapikselin syvyysterävyyskamera. LG Velvetin on erikoisominaisuutena ASMR. Sillä voidaan tallentaa yksityiskohtaista ääntä videoihin.

Akku on Velvet -mallissa 4300 milliampeerituntinen ja lataaminen onnistuu USB-C liitännän lisäksi myös langattomasti. Uusi LG Velvet -älypuhelin on mahdollista yhdistää toiseen näyttöön LG Dual Screen -toiminnon avulla. Lisäksi puhelimesta löytyy myös tuki Stylus Pen -kynälle.

Lähde: LG:n lehdistötiedote